Oliver Solberg og Thomas Bryntesson poenglikt!

Denne helgen har RallyX Nordic forflyttet seg til Finland for første gang. Opprinnelig startet serien i Sverige i forbindelse med STCC, og det ble deretter løp i Norge og Danmark. I år har også Finland blitt med på kalenderen, på EM banen Kouvoula. Olsbergs MSE er inne på eiersiden, og RallyX Nordic ser ut til å ha en flott fremtid med et stort startfelt.

TV SENDING FRA KOUVOLA (TV2 SUMO)

Det er de to unge talentene Oliver Solberg og Thomas Bryntesson som leder mesterskapet. Begge står med 96 poeng etter de 4 første rundene. Det skal kjøres totalt seks runder i årets mesterskap, finalerunden går på en ny Rallycross bane i Tierp i begynnelsen av oktober. Mens løpet fra Kouvola kan dere følge på linker nedenfor. Det er hele 22 biler til start i Supercar denne helgen, med mange lokale førere.

Her kan du se TV Sending fra de 4 første løpene!

Se masse bilder fra RallyX Nordic her!

Kouvola Facebook

LIVETIDER FRA NORDIC!

RALLYX NORDIC (FACEBOOK OPPDATERES)

Resultater fortløpende her

Thomas Bryntesson (bilde over) vant den første runden, men deretter viste Oliver Solberg seg som den raskeste med to seiere. Den første kom i Arvika før han sikret sin aller første bilseier på norsk jord under Super-Weekend med 3. runde i RallyX Nordic på Grenland Motorsportsenter.

I Danmark var det mye dramatikk, og til slutt var det Danske Ulrik Linnemann som vant uten å ha fullført et eneste heat. Det var kun 12 biler til start, og dermed kom han inn i semifinalen. Der tok han en fin 3. plass og fra sjette startspor i finalen dro han ledelsen - og endte på andreplass over målstreken.

Men Oliver Eriksson fikk 5 sekunder tillegg for å ha truffet en banemarkering ut fra alternativsporet i jakten på Bryntesson. Det endte med en snurring for norske Thomas Bryntesson. Samtidig fikk Oliver Solberg tekniske problemer og tapte mye tid på dette. Etter målpassering var det også dårlig steming, da unge Solberg senere måtte beklage sin oppførsel.

Oliver Solberg vant runden i Norge på Grenlnad Motorsportsenter.

Henrik Krogstad har hatt en god sesong med flere pallplasser i Supercar Lites

Ben-Philip Gundersen kjemper om medalje, og ligger på andre plass i klassen Supercar Lites. Sondre Evjen ligger på tredjeplass i mesterskapet, og tidligere denne uken ble det klart at 20 åringen fra Ål i Hallingdal skal debutere i Supercar under EM Finalen i Latvia senere i høst. Belgiske Guillame De Ridder leder klart før dette løpet, men tapte viktige poeng sist da han glemte alternativsporet i semifinalen.

Det kjøres også løp i RX Academy denne helgen, der blant annet stortalentet Sami Matti Trogen er en av favorittene i klassen der alle kjører identiske Renault Clio med 2 liter turbo og framhjulstrekk.