Følg VM runden i Rallycross fra Frankrike her!

Denne helgen er det ny VM runde i Rallycross, og bilene er nå tilbake i Europa etter runden i Canada i begynnelsen av august. Johan Kristoffersson er i det umulige hjørnet, og leder nå overlegent med 55 poeng ned til nestemann som er Sebastién Loeb. Riktignok er det utrolig gjevnt mellom de 5 neste førerne, der det kun skiller 1 poeng mellom Loeb, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud og Petter Solberg.

 Mattias Ekstrøm er på en sjetteplass, men det er kun 6 poeng opp til andreplassen. Han har også tapt endel poeng på noen episoder der han har vært for hard med konkurrentene, blant annen da han ble fradømt seieren etter et sammenstøt med Solberg i den første runden i Barcelona. Denne uken ble det også kjent at Audi trekker sin fabrikkstøtte til EKS teamet fra neste sesong.

Hva det betyr for Andreas Bakkerud er ikke kjent foreløpig, men "det var definitivt en strek i regninga". Andreas flyttet tidligere til München for å være en ansatt Audi fører, men som kjent er Bakkerud VM Rallycross fører for EKS, og når Audi utaler at de ikke skal satse på Rallycross neste sesong blir det spennede å se hva som skjer videre.

Liam Doran er tilbake i VM sirkuset i Renault Megane etter et langt opphold

Tommy Rustad kjører sitt siste internasjonale løp

Tidligere i år ble det kjent at Rustad som har en lang karriere bak seg med 35 år i motorsporten legger hjelmen på hylla. Han spøker med at han nå kan si at han la opp før han ble 50 år, for 49 åringen fyller nemlig bursdag på mandag. Dermed får han sitt aller siste internasjonale billøp med VM runden i Frankrike. Les mer om Tommy Rustad her!

Følg VM Rallycross fra Frankrike på linker nedenfor:

Lohéac - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste RX2 (more info English)

Startliste EM Supercar / Super 1600

Resultater VM

Resultater RX2

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM og RX2)!

NRK1 sender søndag fra kl 14.00

Fire norske førere til start i EM Supercar

Ola Frøshaug og Thomas Bryntesson kjører hver sin Ford Fiesta i EM

Anders Bråten har testet på Loheac tidligere denne sesongen i sin VW Beetle

Friskusen Kjetil Larsen har deltatt i et par VM runder denne sesongen

Førere med ambisjoner om Finale i Super 1600

Espen Isaksætre fra Solør har kjørt gode EM runder tidligere denne sesongen

Marius Bermingrud kjører sin første fulle EM sesong i år med ny bil, en Citroën DS3

Lars Christian Lote Rosland og de norske får hard konkurranse fra lokale førere

Sebastién Loeb og Timmy Hansen kan fort bli å finne i toppen i VM klassen

Tett kamp i RX2, Supercar Lites

Flere norske førere stiller til start i RX2, og det er Ålesund gutten Henrik Krogstad som ligger best ann av de norske i sammendraget. Krogstad ligger på en tredjeplass etter fem av sju runder. Det er svenske Oliver Eriksson som leder 9 poeng foran belgiske Guillaume De-Ridder. Krogstad kjemper om bronsen, men blir jaget bakfra av blant annet Ben-Philip Gundersen og Sondre Evjen.

Simon Syversen har hatt en vanskelig sesong, men tok en sterk fjerdeplass i Frankrike i fjor. Hamargutten er inne i sin fjerde sesong i RX2 (Lites). Han deltar for det finske teamet SET Promotion. Alle de nevnte norske førerne over kjører for JC Race Teknik. I tillegg deltar Stein Fredric Akre fra Trysil, men han kjører for Sverige. Akre hadde et veldig bra løp i RallyX Nordic på Danske Nysumbanen tidligere i august.