Følg VM runden i Rallycross fra Latvia her!

PSRX Volkswagen Sweden har dominert i år som i fjor, og Johan Kristoffersson kan sikre seg sin andre VM tittel i år. I fjor ble Johan kåret som mester og tok sin første VM tittel i Riga under spesielle omstendigheter. Mens Petter Solberg ble kjørt på sykehus med brukket ribbein etter sin semifinalen satt svesken igjen i depoet som Verdensmester, i likhet med teamet til Petter.

I år må han i bestefall vente til den neste runden med å feire. Han er like overlegen i år, men denne gang er Riga (Latvia) runde 9 mot at dette løpet var runde 10 i fjor. Den neste VM runden kjøres i USA 29.-30. September. I mellomtiden er det også en NM runde i Rallycross på Gardermoen Motorpark for de som har lyst til å oppleve god norsk Rallycross på nært hold.

Flere av de som kjører kommer fra nasjonale serien i lavere klasser, blant annet våre to VM stjerner Andreas Bakkerud og Petter Solberg startet sin rallycross karriere i Supernasjonal. Alle norske førere som deltar i Super 1600 har også vært innom der.

Følg VM Rallycross fra Latvia på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Riga Latvia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Poengstilling (på forside her / velg klasse)

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar/ Super 1600

Resultater VM

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM)!

NRK sender søndag fra kl 13.00

Liam Doran som vite lovende takter med Renault Megane og CGK Prodrive sist er tilbake i det franske teamet. Han blandet seg inn og satte flere topptider og splittet Volkswagen, Peugeot og Audi som normalt sett har de 6 første plassene i VM løpene.

Andreas Bakkerud var nær ved å ta sin første seier for Audi i Frankrike sist, men en tabbe av teamet (spotter) gjorde at det igjen ble Johan Kristoffersson som kunne ta sin 7 av 8 mulige seiere denne sesongen.

EM Supercar

I EM klassen for de raskeste bilene klatret Thomas Bryntesson opp på en fjerdeplass i sammendraget etter runden i Frankrike. Men en vanskelig sesongstart med flere tekniske problemer har den sympatiske norsk-svenske gutten noen mulighet til å kjempe om gullet. Han har kun teoretiske muligheter til å ta medalje, og dermed har han ingen mulighet til å forsvare EM sølvet fra i fjor.

Sondre Evjen debuterer i Supercar!

Anders Bråten ligger nest best ann av de norsk i samendraget.

Anders Hansen (bilde), Lars Christian Rosland og Espen Isaksætre og Marius Bermingrud deltar i Super 1600. Isaksætre ligger best ann i sammendraget av de norske førerne i Super 1600. Men det var Marius Bermingrud som stjal overskriftene etter løpet i Frankrike med en sterk fjerdeplass.