Solberg og Bakkerud kjemper om VM medalje!

Denne helgen kjøres den 11. VM runden i Rallycross, og to norske førere kjemper om sølv og bronse. VM tittelen gikk til Johan Kristoffersson sist, da han sikret seg sin 9. rundeseier i årets sesong i USA. Der hadde virkelig Petter Solberg fortjent å vinne, men en liten feil gjorde at svensken smatt forbi. PSRX Volkswagen Sweden kan sikre seg sin andre VM tittel i teammesterskapet søndag!

Følg VM Rallycross fra Tyskland på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Estering - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Poengstilling (på forside her / velg klasse)

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Super 1600

Resultater VM

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM)!

NRK sender søndag fra kl 13.00

Sammenlagt er det Audi føreren Mattias Ekstrøm som ligger på andreplass, men kun 2 poeng foran Solberg og fire foran teamkompis i Audi, Andreas Bakkerud. Sebastien Loeb er også med i medaljekampen, men ligger noen poeng bak der igjen. Esteringbanen i Tyskland er en legendarisk Rallycross bane der Martin Schanche i sin tid sikret sin første EM tittel.

Det blir stadig større krav til anlegg og fasiliteter rundt området i forhold til media, VIP og oftere og oftere bygges det på Formel 1 baner. Denne uken ble det klart at både Abudabi og Belgia (ny bane) kommer på kalenderen med Formel 1 anlegg. I tillegg er det også mye usikkerhet rundt fremtiden i forhold til elektriske biler, men denne helgen kan dere oppleve god tradisjonel Rallycross på legendariske Estering.

Hvis de store nye anleggene kan kombineres med gjennværende baner som Høljes, Lånke, Loeach og  Estering kan det fortsatt bli et spennende mesterskap. Men vi må nok forvente at Volkswagen blir å finne på toppen av resultatlistene også neste sesong. Peugeot har i år slitt med motorer, og Timmy Hansen har fått 30 minus poeng (han hadde ellers vært med i medaljekampen).

Fire norske førere deltar i Super1600

I tillegg til de vanlige førerne i denne klassen, Marius Bermingrud, Espen Isaksætre og Lars Christian Rosland delter også ungjenta Guro Majormoen. Hun kommer i likhet med Bermingrud fra Rallycross Junior Cup og tok tok to seieren der i fjor. I år har Majormoen tatt steget over i Super 1600 med en Citroën C2, og deltar nå på EM runden i Tyskland. Dette er første gang hun kjører Rallycross utenlands, men hun deltok også i EM runden på Lånke tidligere i år.