Ola Frøshaug avslutter karrieren på toppnivå!

Friskusen Ola Frøshaug fra Båstad, litt uten for Trøgstad i Østfold har hatt en lang og eventyrlig karriere. Han startet med bilcross på 80 tallet (1983), og har uttalige seiere i den velkjente NMK Trøgstad Bobla (som så mange andre). Ola ble for alvor kjent ute i Europa med sine 8 seiere i NEZ mesterskapet. Overaskende tok han steget opp i Supercar EM til 2017 sesongen.

Ola Frøshaug ble Norgesmester 2018!

LES SAKEN FRA JANUAR 2017 HER!

Ola Frøshaug tok en bronsemedalje i Supernasjonal over 2400 ccm, men aller mest kjent ble han for sine 8 mesterskaps titler på rad i NEZ. Her kjørte han sammen med noen av sine norske venner, og de hadde i mange år et godt samhold på løpene ute NEZ. Løpene gikk i land som Latvia, Litauen, Danmark og Norge. Det var også her Ola var med å redde livet til Johny Sandmo som fikk bilen over seg på et løp i Litauen i 2015.

Det skal også nevnes at alt gikk bra med Johny som i år gjorde comeback i NM Rallycross.

Supercar på Momarken allerede i 2006

To år på rad (2006-2007) gjorde Ola innhopp i Per Eklunds reservebil (en Saab 9-3), og han kjørte finale allerede i sitt første løp i Supercar på Momarken i 2006. Det var en stor opplevelse den gang å kjøre EM Rallycross på hjemmebane, forteller Frøshaug til Rallycross.no

Ola har kjørt mange gode resultat også i Supercar, og 4. plassen fra EM runden i Høljes 2017 er et av høydepunktene. Dette året ble han også kjent som århundres teamkompis, da han dyttet Thomas Bryntesson over mål som andremann i sin semifinale i RallyX Nordic. Thomas hadde fått stopp, og det var naturlig å skyve han inn til mål, di siste meterene, fortalte Ola den gang.

- begge tok seg forøvrig til finalen på Götene.

Ola tar fart og skyver Thomas over mål i semifinalen der de ender som nr 2 og 3.

Ola er også en av grunnene til at Thomas Bryntesson har kunnet ta steget ut i Europa med sine gode resultater (sølv i 2017, og fjerdeplass 2018). Når de inngikk et samarbeid med JC Race Teknik valgte Ola å kjøpe en egen bil, slik at det ble mulig med et tobilsteam for å kunne gjøre satsingen til Thomas best mulig. Frøshaug har også spennende planer for videre satsing fremover, men per i dag er ingenting offisielt.

Ola Frøshaug har de siste to årene kjørt i tobilsteam med Thomas Bryntesson.

Nå er det sønnen Hans Ola Frøshaug som overtar familietradisjonen med Rallycross

Hans Ola tok starten og ledet sitt aller første heat i Supercar Lites på Tierp (hvit bil).