Her kan du følge VM Finalen i Rallycross fra Sør-Afrika!

Denne helgen avslutter VM serien der mesteren allerede er kåret for to runder siden. Johan Kristoffersson har vært totalt overlegen denne sesongen. Selv om de andre har vært rett bak, og det flere ganger har sett ut til å kunne bli andre vinnere har det bikket i svensken sitt favør nesten hver gang. Andreas Bakkerud kjemper om sølvet, mens Petter Solberg stiller til start med ny motor, noe som i dette tilfellet betyr 15 minus poeng!

LIVE TV SENDINGER PÅ FACEBOOK!

Desverre røk motoren til Petter i Tyskland sist, etter at det ble rødflagg og finalen måtte startes på nytt igjen etter en krasj for Kevin Hansen. Foreløpig er Solberg med i medaljekampen og står med 221 poeng, men har selv uttalt til NRK at han må bytte motor, og dermed kommer til å få minus poeng. Han hadde også et motorhavari i ledelsen i semifinalen i Høljes, og må nå inn med sin 3. motor (noe som betyr 15 minus poeng).Peugeot har også slitt med motorer denne sesongen, og Timmy Hansen har hele 30 minuspoeng, ellers ville også han være med i kampen om medaljene til målstreken. Kevin Hansen har også 15 minuspoeng, litt lengere ned på listen. I realiteten er det kun to førere som kjemper om sølv og bronse, og det er Mattias Ekstrøm og Andreas Bakkerud som det skiller 4 poeng mellom i favør Ekstrøm, Verdensmesteren fra 2016.

Kun i Belgia har vi fått en annen vinner, der Sebastién Loeb krysset målstreken fire tideler foran Petter Solberg. Johan har vunnet 10 VM runder denne sesongen! Totalt har svensken 19 rundeseiere, og har vært Rallycross-Kongen de to siste sesongene. Selv forklarer han det med at han hele tiden fokuserer på neste race, og jobber med detaljene i tilegg til at han er en perfeksjonist.

Følg VM Rallycross fra Sør-Afrika på linker nedenfor:

Killarney - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste RX2

Resultater VM

Resultater RX2

Livetiming (tider VM / EM og RX Lites)!

NRK2 sender søndag fra kl 13.00 / NRK1 overtar 14.00

Oliver Eriksson kan ta RX2 tittelen

Svenske Eriksson leder mesterskapet i RX2, der alle kjører med identiske Supercar Lites biler. Flere norske førere kjemper om medaljer, og det er Henrik Krogstad som ligger best ann på en foreløpig 3. plass bak Eriksson og Guillaume De Ridder. Krogstad som var nære ved å ta sin første RX2 seier i Frankrike har 13 poeng ned til russeren (kjører for Latvia), Vasily Gryasin.

Videre følger de to landsmennene Ben-Philip Gundersen og Sondre Evjen som begge har en teoretisk mulighet på bronsen. Men de ligger henholdsvis 18 og 20 poeng bak Krogstad. 16 førerer stiller til start, men denne gangen er det kun de 3 nevnte norske førerne som har tatt turen. Bilen til Simon Syversen er leid bort til hjemmefører Ashley Haigh-Smith.

Ellers er det spennende å se hva som skjer foran neste sesong, der det er mange løse rykter og mye dramatikk i kulissene. Rallycross.no deler saker på vår Facebook side utover vintereren, følg med!