Robin Slåttekjær og Fredrik Ågedal stiller i nye biler!

Samtidig som det er mye usikkerhet rundt VM i Rallycross satses det som "aldri før" i nasjonale klasser. Vi ser at Rallycross Junior Cup er stadig mer populært å kjøre, og samtidig kommer disse førene inn i andre Supernasjonal klasser. Men to som har vært etablerte i flere år i Supernasjonal tar også skikkelige steg med nye biler. Sist ut er Robin Slåttekjær som har kjøpt BMW´n til Terje Morstad.

Morstad annonserte før jul alt for salg, buss, henger og bil. Han legger hjelmen på hylla i en alder av 62 år, og bilen har Terje vist ved flere andleninger henger med. Det var kanskje bare teamet rundt Morstad Motorsport som viste dette i høst, men på NM Finalen på Gardermoen Motorpark tok Terje sin aller siste NM pallplassering.

Fredrik Ågedal og Robin Slåttekjær har hatt mange dueller tidligere i klasse 3

Robin Slåttekjær sikret i det samme løpet en bronsemedalje, eller tapte sølvet etter en rulling, alt ettersom hvordan man ser det. Slåttekjær ble Norgesmester i Supernasjonal klasse 3 i 2016, men det er Fredrik Ågedal som har tatt hjem de to siste tittlene til Konsmo. Ågedal satser også han i ny bil, og går opp til klasse 4 med BMW´n som Jonas Dalseth Jacobsen har kjørt de siste årene.

ANNONSE: Drømmer du om å kjøre selv?

(Forskjellen på klasse 3 og klasse 4 er i grunn bare motorstørelse og vekt på bilene, i klasse 3 kan man maks ha 2,4 liter motor, eller 2400 ccm om du vil, men i Supernasjonal klasse 4 er den største Volum klassen, og der kan man ha større motorvolum, over 2,4 liter)

Begge disse er absolutte vinnerbiler, med førere som kan kjempe helt i toppen i den nye klassen. Dalseth Jacobsen som har tatt de to siste NM tittlene i klasse 4 kjører ikke denne sesongen, og Norgesmesteren fra 2016 Hans-Jøran Østreng stiller med samme bil som tidligere. NMK Trøgstad føreren er revansjesugen på å ta hjem gullet som han sist smakte i 2016. Det har de siste årene blitt to sølv på Østreng.

Kim Åvar Meland også han i en BMW M3 har tatt bronse de siste to årene, og det er mest sansynlig disse 4 som vil kjempe om gullet i årets sesong. Det er selvfølgelig mulig det kommer inn noen andre jokere, men klassen er tøff og det er mange gode biler og fører i toppen. Herbjørn Haug hadde sin dårligste sesong i fjor, og bilen endte oftere i "jiggen" enn Herbjørn kvalet inn til A-finale. Oppturen kom på Gardermoen, der han til slutt endte på fjerdeplass etter å ha kvalet inn til andre spor.

Men i 2019 kommer Herbjørn tilbake i sin "Panserwagen", en Mercedes C299 EVO som han sist tok NM bronse med i 2015. Han forteller til Rallycross.no at bilen ikke passer det tekniske regelverket per i dag (kun 57 % vekt bak, og en ellers tung bil), men håper å kunne bite fra seg på enkelte NM runder. Haug skal satse i GT5 Racing, og kommer ikke til å kjøre alle NM runder i Rallycross.

Erik Svartås stiller også til start med sin flammekaster, en Citroën Xsara