RallyX Nordic med Norske runde på Finnskogbanen!

Endelig er den Norske arrangøren på plass. Det har lenge vært usikkert hvor den skulle kjøres og flere arrangører har vært i tenkeboksen, men det var til slutt KNA Solør Motorsport som i dag stolt kan fortelle at de skal arrangere den Norske runden i RallyX Nordic 27.-28. juli. Dette er et mesterskap med flere sterke førere, og har potensielt mulig til å vokse seg stort.

Oliver Solberg ble mester i fjor, men det er heller tvilsomt om han stiller til start for å revansjere tittelen. Men med mye markedsføring av RallyX i den kino aktuelle Born2Drive med Oliver i hovedrollen håper vi det blir mye folk på Finnskogbanen i juli. Oliver Solberg skal satse på Rally i fremtiden, men fjorårs-bilen står på familiens verksted i Torsby rett over grensen fra Finnskogen.

Danske Ulrik Linnemann har bekreftet at han skal kjøre med en Honda, mes Robin Larsson stiller i en Audi S1 som tidligere har blitt kjørt av Mattias Ekstrøm sitt team i VM. Linnemann tok seieren på hjemmebane under løpet på Nysum i RallyX forrige sesong, dog noe heldig. Nå satser dansken på å være i toppen med sin nye bil.

Ben Philip Gundersen kjører på hjemmebane på Finnskogen 27.-28. juli. Han deltar i klassen Supercar Lites, og blir en av storfavorittene i serien sammenlagt denne sesongen. Flere norske førere er ventet å stille til start både i Supercar, Supercar Lites og Crosskart Xtreme.

Det er ventet at flere førere vil bli pressentert i den nærmeste tid.

PRESSEMELDING FRA FINNSKOGBANEN:

KNA Solør Motorsport har blitt tildelt den 5. runden av det prestisjetunge motorsportsarrangementet RallyX Nordic 27-28.07.19. Dette ble det informert om på en kort pressebriefing søndag 24.02.19 på Kilen skole på Åsnes Finnskog.

På briefingen deltok representanter fra klubben, Norges Bilsportforbund, RallyX Nordic Höljes, og ikke minst fra de aktive, ved klubbens egen Ben-Philip Gundersen og BPG Motorsport.

Arrangementet vil bli avholdt på klubbens anlegg, Finnskogbanen, på Velta i Åsnes kommune.RallyX Nordic er veldig voksende, og det ser ut til å bli et meget sterkt startfelt i alle klasser i 2019. De andre arrangørene i 2019 er 2 runder Höljes i Sverige 17-19.05, Nysum i Danmark 01-02.06, Bikernieki Riga i Latvia 20-21.07.19, Finnskogen 27-28.07, Kouvola Finland 24-25.08 og Terp Arena i Sverige 21-22.09.

For KNA Solør Motorsport så er det en meget stor ære å bli tildelt dette arrangementet. Klubben ser på dette som et tegn på at vi har en meget god arrangørstab, og en meget god, spennende og utfordrende bane.For at dette skal bli et ekstra godt arrangement, så er klubben avhengig av veldig mye hjelp og støtte fra lokalmiljøet, og ikke minst fra det lokale næringsliv.

Det vil ligge mange timer med dugnadsinnsats, og ikke minst vil det også være avhengig av at klubben bruker en del økonomiske midler til en del oppgraderinger av anlegget. Her ser klubben gjerne at det lokale næringsliv er med og hjelper til.

All støtte og bidrag, både ressursmessig og økonomisk vil bli satt veldig stor pris.Her vil det ligge uante profileringsmuligheter for de som er interesserte i det, spesielt etter som det på dette arrangementet vil være live TV sending fra all finalekjøring på søndag.

De som kan være med og bidra på den ene eller andre måten kan bare ta kontakt med klubben, så skal vi nok klare å komme fram med noen aktuelle løsninger.Klubben ser virkelig fram til dette arrangementet, og vi er sikre på at vi skal lage et arrangement som er serien verdig.