Andreas Bakkerud og Liam Doran i nytt team!

En gledens dag for Rallycross sporten! I høst var det mye usikkerhet når det ene teamet etter det andre trakk seg ut med sin fabrikkstøtte. Men hele 16 permanete førerer fra 11 nasjoner er meldt på til VM serien der startlisten ble offenliggjort i dag. Det aller største navnet er uten tvil Andreas Bakkerud som har holdt kortene tett til brystet.

 Monster Energy RX Cartel team er dannet, og Liam Doran og Andreas Bakkerud skal igjen kjøre sammen. Dette var dagens overaskelse, men han fortsetter i en Audi S1 som han er vant med fra tidligere, så Bakkerud blir uten tvil den store favortitten i årets VM Rallycross! De to kjørte også sammen i Bakkerud sin første sesong i Supercar da han tok sin første serier i Høljes 2013 (bilde over med tidligere manager Jan Tore Brustad).

SE HELE SAKEN HER!

Når vi skal være ærlig med oss selv var det ikke spesielt spennende når Johan Kristoffersson og Volkswagen vant 11 av 12 runder i 2018. At Volswagen er flinke til å bygge biler, og har et godt apparat rundt skal vi ikke ta fra dem, men spenningen blir langt større denne sesongen der det er langt mer åpent mesterskap på papiret. Dette kan bli et veldig spennende år, og vi minner om at i 2015 hadde VM 8 (!) forskjellige rundevinnere.

Det er nok lite trolig at det vil bli så mange igjen, spesielt ettersom det har gått ned til 10 runder i årets VM sesong. Men at det kan bli mere spennende er det ingen tvil om, og det skiller neppe 93 poeng mellom Verdensmesteren og nr 2 som det gjorde i 2018 da Johan tok sitt andre VM gull. Det er synd vi ikke får med Johan denne sesongen, men en ny spennende dato for Rallycross sporten er 29. mars (vi oppdaterer dere da).

Kevin og Timmy kommer til start i Team Hansen MJP med Peugeot 208

Andreas Bakkerud og Timmy Hansen er de to store favorittene om vi skal se på tidligere prestasjoner. Men vi skal heller ikke glemme lillebror Kevin Hansen som sammen med sin bror kjører for Team Hansen MJP. Som dere leser ligger det 3 bokstaver bak det velkjente Team Hansen og det er Østerrikeren Max J. Pusher som har startet GRC Rallycross Europa (der forøvrig begge Hansen gutta skal kjøre).

6 Europamestere i Super 1600 kjører VM!

Mange nye førere og team kan overaske stort og blande seg inn i kampen om poengene. Litaueneren Rokas Baciuska kjører sammen med Kevin Abbring i det nystartete VM teamet, ESmotorsport som tidligere har masse erfaring fra Super 1600. Dette er en klasse som har rekruttert flere av dagens VM førere, deribland nevnte Baciuska som ble Europamester i fjor.

Janis Baumanis som kjører for STARD er også Europamester i Super 1600 (2015), i liket med Krizstian Szabó fra Ungarn som skal kjøre en Audi S1 i EKS. Sazbó ble Eurpamester både i 2016 og 2017. Han kjørte to EM runder i Supercar forrige sesong. Han var nær ved å vinne i Latvia for EKS. Andreas Bakkerud ble Europamester i Super 1600 både i 2011 og 2012 sesongen.

 Timur Timerzyanov (midten) og Reinis Nitiss (venstre) som begge er Europamestere i Super 1600, henholdsvis i 2010 og 2013 kjører for GrönholmRX. Der danner de et tre-bilsteam med Niclas Grönholm som var den beste ikke fabrikksfører forrige sesongen. Nitiss er ikke permanent fører, og skal kjøre utvalgte løp. Det franske teamet GC Kompetion stiller med ikke mindre enn 4 biler i VM denne sesongen.

Guerlain Chicherit stiller med 4 biler!

GCK Kompetition stiller Anton Marklund og Guerlain Chicherit i de nye Renault Megane R.S som er bygget av Prodrive. I GCK Academy kjører Franske Cyril Raymond og Belgiern Guillaume De Ridder hver sin Renault Clio R.S. Begge disse førerne kommer fra RX2, og har begge vist at de er superraske med en SuperCar Lites bil (310 Hk, 4x4 enhetsklasse).

Cyril Raymond kjørte også 4 av 5 EM runder for Peugeot i fjor, og tok bronsen i Europamesterskapet i Supercar, kun 1 poeng bak Anton Marklund som tok sølvet. Marklund er også Europamester fra året før da han vant foran Thomas Bryntesson. Sistnevnte har også vært å testkjørt for flere av teamene med svært gode rundetider.

 STARD har også en bil påmeldt uten fører, men mye tyder på at dette kan være Jere Kalliokoski. Sammen med Janis Baumanis danner de et tobilsteam hos Manfred Stohl, men den siste føreren er ikke offentliggjort. Pål Try fra Søgne blir også å finne til start i dette teamet, og har valgt seg ut 3 runder å satse på. Den norske friskusen fra Sørlandet stiller til åpningsrunden i AbuDabi første helgen i april.

Timo Scheider annonserte tidlig at han skulle kjøre VM full serie med All Inkl.com Münnich Motorsport. Her starter også team eier Rene Münnich selv, og det blir dermed et tobilsteam på enkelte runder.

Olliver Bennett har forberedt seg godt til årets sesong, og ser ut til å ha fått fart på både seg selv og bilen. Bennett kjører en Mini.