Finalerunden i RallyX Nordic på norsk jord i Grenland!

Førstkommende helg er det klart for finalerunden i RallyX Nordic som inngår både i SM og NM for Supercar. Arrangøren NMK Grenland har gjort en fantastisk jobb med markedsføring av løpet og det er ventet mye publikum på Grenland Motorsportsenter. Dette er den 5. og siste runden i RallyX Nordic og det er Kevin Eriksson som leder mesterskapet sammenlagt. Peter Hedstrøm har vunnet de to siste rundene, men også en nordmann har vunnet en runde tidligere i år.

 

Frode Holte og Jarle Nytræ tok dobbeltseier for Circle X i et løp der Alexander Hvaal tappeserte pallen med de norske farger. Hvaal kjører for arrangørklubben og Larvik gutten er virkelig på hjemmebane denne helgen. Alexander ligger to poeng foran Hedstrøm og de kommer til å kjempe en hard kamp om bronsemedaljen! Han kjører en VW Beetle fra Per Eklund Motorsport. Men dette er ikke den eneste VW Beetle´n Eklund har med seg til Grenland. Ada Marie Hvaal (søskenbarnet til Alexander og Joachim) får sin virkelige debut i Supercar denne helgen.

Ungjenta fra Larvik som i år har gode resultater i NM klassen Super 1600 kjørte riktignok et løp i fjor høst på Grenland med en Supercar, men der parkerte hun gutta med sin råsterke Renault Clio. Denne gangen møter hun skikkelig hard konkurranse i RallyX Nordic. Lillesøster Helene Hvaal (til høyre) kjører i Junior klassen som er en gjesteklasse denne gangen. Her stiller hele 8 førere til start i årets siste løp.

Rallycross Junior Cup ble i år vunnet av Marius Bermingrud, og han stiller også til start denne helgen. Det er fire jenter til start og vi anbefaller dere å følge våre unge deltagere på Facebook der de har sin egen side for Rallycross Junior Cup. De har også en egen nettside, Juniorcup-RX der vi har hatt TV-Sending. Det er Promotor SRT (Skaar Racing Team) som har dratt i gang dette. Denne gangen blir løpet sendt på SVT Play siden det er en storsatsing på RallyX Nordic i Sverige.

Vi har mulighet på norsk seier i RX Lites der Thomas Bryntesson leder før denne runden. Bryntesson tok andreplassen i VM serien (ikke VM status) totalt sist helg i Latvia. Han har vært domminerende i RX Lites med mange seirer i år i alle serier han har kjørt. Bryntesson ble nummer to sammelagt også "RallyX on Ice" serien i vinter bak Kevin Erksson som nå leder RallyX Nordic Supercar. Hjemmefavoritten Joachim Hvaal er den fjerde av familie Hvaal som stiller til start, han har hatt en god sesong i RX Lites med flere pallplasser.

Supernasjonal inngår også i dette løpet som en gjesteklasse. Det er på slutten av sesongen og mange har parkert sine biler. Men det er et bra startfelt og Kenneth Johansen tar turen fra Vikedal for å teste sin nye bil før neste sesong. Han har kjøpt en Ford Fiesta som ble kjørt av Geir Hagadokken i år. Stian Haugan stiller også til start, og den ferske norgesmesteren tok sin 14. NM tittel i helga da det ble arrangert bakkeløp i Larvik.

SE STARTLISTE SUPERNASJONAL HER!

 Arrangementet har blitt markedsført på en utmerket måte og NMK Grenland fortjener virkelig at det kommer mye folk. Derfor anbefaller vi alle som er interessert i Rallycross og har muligheten til å ta turen til Skien denne dagen. Fredag kveld mellom kl 17-20 vil det være "shakedown" på Herkules kjøpesenter der det er mulig å møte førerene.

Resultater

Poengstilling