Sébastien Loeb tok sin første seier i VM Rallycross

Det har vært et dramatisk løp der Petter Solberg ble disket fra Q2 i går. Desverre viser det seg at dommerne ikke er konekvente, da skulle også Tommy Rustad vært disket i sin semifinale i EM. Men som i all annen idrett, det hjelper ikke å klager på dommerne. Solberg hadde fortsatt mulighet søndag, den tok han ikke vare på i et heat der han kjørte alene i tet. Mattias Ekstrøm har kjørt fantastisk i helga og får med seg 24 poeng.

Peugeot Hansen tar også inn mye i sammendraget på Audi EKS, og er nå kun 5 poeng bak med to løp igjen å kjøre. I tillegg til seieren til Loeb tok Timmy Hansen 3. plassen i Riga. Ekstrøm skilte de to Peugeot førerne på seierspallen og styrer mot sitt første VM tittel i motorsport. Han fikk tidligere denne uken beskjed av sin arbeidsgiver (Audi DTM) at han får permisjon til å kjøre den neste runden i Tyskland.

Andreas Bakkerud har også kjørt bra hele helgen og han har samlet med seg 22 poeng fra helges løp. Men hans arrgeste konkurrent om bronsen Johan Kristoffersson økte ledelsen på Bakkerud med 1 poeng. Solberg som med gårsdagens disk og dagens tabbe står med 0 poeng etter løpet og falt ned til 3. plass sammenlagt. Bakkerud er kun 2 poeng bak sin landsmann med to runder igjen å kjøre. Mattias Ekstøm leder nå VM med 27 poeng på Kristoffersson.

Det vil i prinsippet si at Ekstrøm kan sikre VM tittelen allerde i neste runde som kjøres i Tyskland på Esteringbanen. Dette er en skikkelig rallycross bane, men med en "farlig førstesving" der tilfeldigheten råder. Dette var også siste runde i EM Supercar og Tommy Rustad tok sin første seier med Albatec Racing. Tord Linnerud som har prestert godt under hele sesongen står igjen med en bronse medalje sammenlagt i EM.

Denne helgen var ikke Linnerud på topp, tok en sjetteplass til slutt. Jeromé Grosset Janin som kun lå 5 poeng bak før dette løpet hadde Rallycross.no ventet skulle ta igjen forspranget. Derfor er det en sterk presasjon av Linnerud å ta medalje i dette sirkuset. Fjorårets Europamester Rustad endte til slutt på en fjerdeplass i sammendraget. Han skal forøvrig kjøre VM rundne i Tyskland for Münnich Motorsport med en Seat.

Sondre Evjen tok sin første seier i RX Lites

Faktisk var dette den første pallplassen til Evjen som kjører for NMK Gol. Han drømte på forhånd om å stå på seierspallen i avslutingsløpet. Men med en dramtisk finale der det ble "et skikkelig mannefall" kunne han til slutt klatre helt til topps. Han kjørte bra de første rundene og var raskt oppe på en andreplass, og når Simon Olofsson måtte kaste inn håndkleet var det duker for seier for unggutten fra Hallingdal. Thomas Holmen og Joachim Hvaal kjørte også finalen, men måtte begge bryte.

Thomas Bryntesson hadde en teroretisk mulighet til å vinne mesterskapet, men et vanskelig utgangspunkt etter et dårlig løp tidligere i sesongen hjalp det ikke med 4 seiere i år for Bryntesson. Det var til slutt Cyril Raymond som kunne juble for seier i RX Lites og premien som er å kjøre Supercar VM i den neste runden som går i Buxtehude, rett utenfor Hamburg om fjorten dager. Han kommer til å kjøre en Ford Fiesta fra Olsbergs MSE.

Det tetter seg til i EM klassen TouringCar

Denne helgen var det Fredik Magnussen som tok seieren i TouringCar klassen og han er nå oppe på 78 poeng. Det er kun tre poeng bak Magda Andersson fra Sverige. Den svenske jenta (18år) tok i helgen andreplassen bak Magnussen som kjører for NMK Hønefoss. Dette har vært en god helg for Magnussen som utrolig nok også ble norgesmester i bakkeløp i Larvik. Grunnen til det er at han ledet NM bakkeløp etter to av fire runder, og denne helgen gikk de to siste løpene i Larvik.

Der var det ikke nok deltagere til at klassen fikk NM status, dermed vinner Magnussen 1 poeng foran Ben-Philip Gundersen som lå på andre plass før helges to løp. Ben-Philip leder fortsatt EM Touringcar, han er  nå 7 poeng før den svenske jenta. Gundersen ble slått ut i dagens semifinale. Dermed blir det et rotterace i finalerunden som kjøres i Tyskland om fjorten dager. Super 1600 kjører også sin finalerunde her, de deltok ikke denne helgen. Det er danske Ulrik Linnerman som leder EM i Super1600 og han kan ta sin første EM tittel etter mange sølv i tidligere sesonger.

RESULTATER FRA RIGA FINNER DERE HER!