Ingen Rallycross VM på Norsk TV fra Abu Dhabi!

SAKEN OPPDATERT FREDAG 5. APRIL

For første gang siden IMG gikk inn som Promotor for Rallycross sporten fra 2013 er det ingen TV sending på Norsk TV. De siste 3 årene er det NRK som har hatt rettighetene til Rallycross VM, da de snappet disse ut av henda på VIASAT som hadde lagt ned en stor jobb i mange år. Viasat hadde en plan for fremtiden i 2015. Men for oss "blodfans" finnes det, håp - les hele saken og se link nederst!

Her måtte vi fredag legge inn et avsnitt om at Viasat nå i siste time har sikret seg rettighetene for VM Rallycross, og dermed er det som står i artikkelen faktafeil (fra fredag 4. april). Man kan nå IKKE se LIVE TV gratis på de to linkene nederst i saken fra semifinaler og finale. Viasat sender i 2019 i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og har sikret seg eksklusive rettigheter.

VIASAT PRESSEKONFERANSE 2015

I 2015 arrangerte VIASAT en pressekonferanse på Ullevål Stadion der VG og mange av de store mediene var til stedet for å høre hva regjerende Verdensmester Petter Solberg hadde å si foran en ny sesong. Det var 3 faste førere som skulle delta i VM dette året, Tord Linnerud, Andreas Bakkerud og Petter Solberg.IMG har i sine kontrakter at dersom en statskanal ønsker rettighetene må de andre betalingskanalene vike. Viasat hadde en langsiktig plan, og ble tatt på senga av NRK som overtok rettighetene fra 2016. Etter 3 år med Petter Solberg på startstreken er det nå slutt, og det virket åpenbart når VM var i ferd med å rakne høsten 2018 at NRK ikke ville sende dette.

NRK gjorde en stor satsing mellom 2016-2018 på Rallycross VM, og all ære til dem for at sporten fikk en god oppsving. Men desverre har dette nå ført til at ingen norske medier per i dag har rettigheter for Rallycross VM. Så denne sesongen kan gå uten TV Sendinger for norske og svenske seere. Siden også SVT gjorde det samme i 2016, og skviset ut VIASAT.

Henning Isdal og Frode Skaar for VIASAT på Lånke i 2015 med 16 Norske førere.

16 Norske førere på startstreken i VM!

Selv om produktet kunne vært fantastisk bra også i år med 16 permanente førere og potensielt flere rundevinnere gjennom året blir det ingen TV sending fra Abu Dahbi. Norge har muligheten til å få en Verdensmester igjen, og ikke siden sendingene gikk på VIASAT sist har vi hatt en Norsk mester. Andreas Bakkerud er storfavoritt til VM tittelen 2019.

 Det samme gjelder for Svenskene, da SVT heller ikke ønsker å sende Rallycross VM i 2019. Det er jo forsåvidt naturlig i og med at stjerne som Solberg, Johan Kristoffersson og Mattias Ekstrøm er borte fra sporten (ikke kjørerer). EKS blir å se i depoet med flere biler, blant annet skal de drifte Bakkerud og Liam Doran sine biler.

HVORDAN SE RALLYCROSS VM 2019?

FIA World Rallycross Championship har egen Youtube kanal for land som ikke har noen egen TV Sending. Det betyr at det er mulig å se dette på Facebook / Youtube fra Abu Dhabi, og mest sansynlig resten av sesongen.

FIA WORLD RALLYCROSS CHAMPIONSHIP (FACEBOOK)

FIA WORLD RALLYCROSS CHAMPIONSHIP (YOUTUBE)