Her kan du følge VM Rallycross (R1) i Abu Dhabi!

Endelig er det klart for en ny sesong i Rallycross, og det starter med VM runden i Abu Dhabi. Treningen er godt i gang fredag formiddag, og Q1 starter kl 14.00 fredag(!) Normalt kjøres løpene lørdag og søndag, men i dette løpet er finalen lørdag kveld i flomlys. Andreas Bakkerud er storfavoritt til årets VM tittel, men han vil få fight av brødrene Hansen fra Sverige og flere andre førere.

I siste time sikret VIASAT seg rettighetene, etter at vi for noen dager la ut en sak om at den første runden ikke skulle vises på norsk TV. Nå er det planlagt at VIASAT sender allerde fra det første løpet i morgen på Viasport 3 og Viaplay fra kl 16.00

Det er 45 grader, og derfor kjøres store deler av løpet når solen går ned på ettermiddagen. Løpet kan dere følge på linker nedenfor, med livetiming, resultater. Hyndai har de to beste tidene med Niclas Grønholm og Reinis Nitiss foran Timmy Hansen.

SE FLERE BILDER HER

Rallycross.no vet at Andreas Bakkerud kjørte på regndekk for å spare sine slicks til "utover sesongen", ved å ha med seg gode dekk fremover. Så vi skal ikke legge for mye i disse tidene etter treningen, men at GRX-Tonaco nå har biler som fungerer meget bra er det liten tvil om. De var drøye halvsekudnet foran Timmy Hansen. Samtidig hadde GRX-Tonaco med Hyundai russeren Timur Timerzyanov inne på en fjerdetid.

LIVETIMING

RESULTATER

Det er mulig å se Q1-Q4 på FIA World Rallycross Championship sin egen Facebook side, men dersom du skal se Livesendingen med semifinaler og finale må du mest sansynlig belage deg på å betale for Viasat.

FIA WORLD RX (FB)

Dette er en helt ny Rallycross-bane, bygget inne på Formel 1 banen. Se bane-layot her.