16 år gammel EM debutant i Rallycross!

Ole Henry Steinsholt er fortsatt bare 16 år, og denne helgen debuterer han i EM klassen Super 1600. Mange av dagens VM førerer kommer fra nettopp denne klassen, og løpet i Barcelona kjøres sammen med VM. VM stjernen Andreas Bakkerud ble Europamester i Super 1600 både i 2011 og 2012.

I det første løpet har vi 3 norske førere til start i Super 1600. Les mer og se linker fra 2. VM runden her.

Marius Bermingrud har en sesong bak seg, og kjørte flere gode løp i fjor. Nå har han ny bil og ambisjonene er høyere. Bermingrud fra Vestfossen er 20 år gammel og i likehet med Ole Henry Steinsholt startet han i Bilcross og Rallycross Junior Cup. Begge kjører hver sin Skoda, og dette er biler som bør kunne hvede seg bra i mesterskapet.

Komplett startliste Super 1600 EM Barcelona

Super 1600 er en knallhard klasse med mange gode østeuropere, og hele 5 av de siste 6 Europamesterne i klassen kjører nå i VM Rallycross. Deriblant vår egen Andreas Bakkerud som er favoritt i årets VM. Han fikk imidlertidig en fryktelig dårlig start, og står med 2 poeng etter en egen førertabbe. Men et langt mesterskap kan få Bakkerud inn i guldkampen igen.

Guro Majormoen fra Drammen kjørte også to runder forrige sesong, og i Tyskland på legendariske Esteringbanen tok hun er sterk 13. plass. Det var kun få poeng unna semifinale (12 beste), og målet denne sesongen er å komme til semifinale. Men nivået er skyhøyt, og Majormoen har på langt nær en av de beste bilene.

Guro Majormoen kommer fra Gokart, men har vært med på mange Rallycross løp siden hun var lita. Pappa, Morten er tidligere Norgesmester i Rallycross. Guro starter også sin Rallycross karriere i likehet med de to gutta i Rallycross Junior Cup. Hun har to rundeseriere i denne klassen før hun gikk over i Super 1600. Det skal kjøres 7 runder i årets mesterskap, deriblant Norge og Sverige.

Ole Henry stiller med splitter ny Skoda, og takker mamma og pappa

Dalenede interesse i RX2?

Vi ser at det er færre deltagere enn på lenge i dette mesterskapet. Kun 13 biler er påmeldt til den første runden i Barcelona. De skal totalt kjøre 7 løp denne sesongen, og det vil komme flere norske førere etterhvert i og med at to av runden kjøres i Norge og Sverige. Men til den første runden er kun Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport påmeldt.

Det mangler ikke på konkurrase, for fjorårets vinner Oliver Eriksson stiller til start for å forsvare sin RX2 tittel. Tidligere er det kun Cyril Ramond som har klart to på rad med disse bilene, Raymond som nå kjører VM vant i 2016 og 2017. Kevin Hansen som tok sin første VM seier i Abu Dhabi vant RX2 (Supercar Lites) serien i 2015.

Ingen norske førere har vunnet denne serien sammenlagt, men Ben Philip Gundersen tok en rundeserier i Belgia forrige sesong. Da ble det historisk trippe-norsk på pallen med Sondre Evjen og Henrik Krogstad på henholdsvis andre og tredjeplass.