Her kan du følge VM Rallycross (R2) fra Barcelona!

Kevin Hansen vant den første VM runden i Abu Dhabi, og sin første noen sinne! Yngstebror Kevin har vunnet mye opp gjennom tidene tross sin unge alder og ble i 2016 Europamester i Supercar. Nå skal han være med å kjempe om VM tittelen. Etter at broren Timmy var uheldig når Andreas Bakkerud tabbet seg ut med rundetellingen

- fikk Kevin et stort forsprang i sammendraget på de to favorittene!

Følg VM Rallycross fra Barcelona på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Circuit Barcelona-Catalunia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Super 1600

Resultater VM

Resultater EM (Super 1600)

Resultater RX2

Livetiming (tider VM / EM)!

Viasport3 sender søndag fra kl 14.00

Niclas Grönholm presterte som forventet og var med i toppen, og ser ut til å kunne bli en farlig utfordrer om VM tittelen denne sesongen. Han var også den som krysset målstrken først i Abu Dhabi, og hadde raskest tempo mot slutten av finalen. Men helt riktig ble han plassert ned etter en undøvendig forbikjøring, der han presset Hansen for hardt.

NORSK 16 ÅR GAMMEL EM DEBUTANT!

Men at Grönholm, sønn av den doble Rally-Verdensmester Marcus får sin seier denne sesongen er det liten tvil om dersom han opprettholder sitt gode tempo i sin Huyndai. Andreas Bakkerud må bare glemme første runde, og fokusere på best mulig prestasjoner videre. Han viste at tempoet ble bedre og bedre selv om Timmy Hansen vant både Q1 og Q2.

Desverre ble det en kjempekrasj i Q3 der begge endte sitt løp. Riktignok fullførte Bakkerud Q4, og Timmy Q3. Men bilen til Timmy ble skadet i strukturen (gulvet og buret), dermed tok teknisk sjef han ut av løpet. Andreas ble senere disket fra Q3 selv om det så ut som han hadde kommet inn i semifinalen. Nå må begge førerne ta igjen forspranget på Kevin og Niclas, og har en jobb å gjøre fremover.

Flere norske førere til start!

Andreas Bakkerud er enste VM fører fra Norge denne gangen, og det er faktisk aller første løpet Norge stiller med kun en fører i Rallycross VM. Men han er ikke eneste nordmann i depoet. For Ben-Philip Gundersen stiller i klassen RX2, en enhetsklasse der alle bilene er like og førerne har de samme forutsetningene for å lykkes. Men vi får ikke noen gjenntagelse av fjoråret der vi hadde sensasjonelt trippel-norsk for første gang i denne klassen.

Ingen reprise av RX2 åpningen i år da det kun er vinneren som stiller til start.

Ole Henry Steinsholt debuterer i EM Super 1600 med en splitter ny bil. Han har kjørt to testløp i Østerrike og kom på pallen i begge disse løpene, men denne helgen stiller det langt sterkere konkurrenter til start i EM åpningen. Blandt annet får han sterk konkurranse av landsmannen Marius Bermingrud som også kjørt full sesong i fjor. Men med ny bil er målet til 20 åringen fra Vestfossen å kjempe om finaler.

Som om ikke det skulle være nok stiller ungjenta Guro Majormoen fra Drammen opp i sin Citroën C2. Den bilen skal på pairet ikke være like god som de beste i denne klassen, men Guro var nær ved å komme til semifinale allerede i fjor, da hun endte på 13. plass i Tyskland. Majormoen skal etter planen kjøre utvalgte løp, mens de to gutta er påmeldt hele EM serien i Super 1600.

Les saken om EM Super 1600 / RX2 her.

Her kan dere følge løpet live på TV (desverre får vi ikke sett semifinale og finale her).