Sondre Evjen satser fullt i EM Supercar!

Ålingen Sondre Evjen kjører denne helgen sitt andre løp i Supercar, men dette blir hans første hele sesong i klassen. Han skal delta i EM Supercar og kjører en Volkswagen Polo. Sondre som kommer fra Bilcross har kjørt mange år i sin Supercar Lites bil nå, og sist helg tok han seieren i som vant 2. runde i RallyX Nordic. Nå gleder han seg utrolig masse til å kjøre 1. EM runde på Silverstone.

Les også, Sondre drømmer om Supercar!

For et par uker siden ble det kjent at Sondre Evjen satser fullt i EM Supercar. Han skal kjøre en Volkswagen Polo som Tord Linnerud tidligere har kjørt for Marklund Motorsport. Men Kristoffersson Motorsport (KMS) har også vært sterkt delaktig i dette prosjektet med Marklund da de sammen hadde team med sine sønner som begge har gjort det veldig bra i både EM og VM. Anton Marklund ble Europamester i 2017 med tilsvarende bil som Evjen skal kjøre.

Johan Kristoffersson er to ganger Verdensmester og det er teamet til hans far KMS som eier bilen Evjen skal kjøre. Overaskende har KMS og Eklund Motorsport inngått et samarbeide, og det er Eklund som drifter bilen Evjen skal kjøre. Han har også en egen Volkwagen Beatle som Pontus Tidemann skal kjøre denne helgen. Dermed er det ingen dårlig VW-duo som stiller til start i EM denne helgen.

Teamsjef med masse erfaring

Sondre Evjen kjører for Volkswagen Dealerteam BAUHAUS der Tommy Kristoffersson (til høyre) er sjef, og har med "personal" sammen med Eklund Motorsport som drifter bilen. Teamet har også hatt et motorhavari den siste uken, og det har blitt jobbet knallhardt for å stille til start. Bilen var enda ikke ferdig dekorert sent torsdag kveld, men som dere ser av bildene er det en virkelig flott bil Hallingdølen skal kjøre i EM.

Det blir hardt i årets mesterskap, og de største favorittene er kanskje Robin Larsson, Jean-Baptiste Dubourg og Thomas Bryntesson. Vi kjenner ikke til om Pontus Tidemann skal kjøre hele serien, men han kan fort være helt i toppen selv om han på papiret kjører en litt dårligere bil. Sondre kan fort bli en outsider, men Kristoffersson vil ikke legge press på sin fører.

Sondre kjører ikke RX2 denne sesongen, men han deltok på Silverstone i fjor, og endte på en 3. plass på en bane han likte godt, og mener passer sin kjørestil. Målet er finale denne helgen, selv om han har kun kjørt bilen på bløtt underlag i år. Han deltok også med den samme bilen i Latvia i fjor høst og tok en sterk 5. plass i debuten, kun sekundet bak pallplass.

Sondre kjører som vanlig fullt i RallyX Nordic, og der deltar han for JC RaceTeknik. Evjen ligger på andreplass i mestereskapet etter en dobbeltrunde i Høljes der han tok en 3. plass og en seier. Neste runde i dette mesterskapet kjøres på Nysum banen i Danmark allerede neste helg, 01.-02. juni.

Det startet med Bilcross på Gol

Sondre som fikk en Volkswagen boble i konfirmasjonsgave startet med Bilcross Junior Trening. Deretter ble det flere sesonger i Bilcross Junior og Sondre har kjørt mange A-finaler opp gjennom årene. Bestefar Torbjørn Engene har kjørt i en mannsalder og er som en legende å regne på Gol. Han driver også sitt eget firma og sponser barnebarnet i Rallycross satsingen. Sondres far Roar er også entrepenør, og bidrar til at sønnen får den oppbackingen som behøves for å lykkes.

Sondre vant Juniorlandsfinalen på hjemmebane på Fuglehaugen Motorsenter 2016.

EM-kalenderen Euro RX Supercar

25.-26. mai, Silverstone, Storbritania
15.-16. juni, Hell, Norge
06.-07. juli, Höljes, Sverige
17.-18. august, Buxtehude, Tyskland
31.-01. september, Lohéac, Frankrike
14.-15. september, Riga, Latvia

PS: Vi oppdaterer med alle linker dere trenger fredag kveld. Dette er 4. VM runde, og den 1. av i alt 6 runder i EM Supercar. Det skal også kjøres i RX2 der vi kun har en nordmann til start, Ben-Philip Gundersen som ble nr 2 i løpet Evjen vant i Høljes søndag (bilde over).