EM og VM runde i Trønderlag denne helgen!

Her kan dere følge løpet med linker til det dere trenger. Men hvis dere er i nærheten av Stjørdal, eller har mulighet til å kaste dere på et fly til Vernes så er det gode muligheter for å oppleve stemningen på nært hold. Banen ligger kun 10 min fra Vernes, og Andreas Bakkerud er en av favorittene i VM runden!

Det er brødrene Hansen fra Sverige som leder an i mesterskapet, der Timmy (til venstre) sist overtok ledelsen etter at lillebror Kevin (til høyre) gjorde en liten feil i sin semifinale (og fikk stopp). Bakkerud har kommet seg opp på en tredjeplass sammenlagt og drømmer om å gjennta suksessen fra 2016 på Lånkebanen. Anton Marklund (midten) som aldri før har vunnet en VM runde kan fort bli en outsider på Lånke.

Følg VM Rallycross fra Lånke på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Lånkebanen - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Resultater VM

Resultater RX2

Resultater EM (Supercar)

Livetiming (tider VM / EM og RX2)!

Viaplay sender søndag fra kl 14.00

LIVESENDING Q1-Q4 (pga rettiheter i Norge vises ikke semifinaler og finale.)

Tidskjema nederst i saken

Thomas Bryntesson var nede i Stjørdal sentrum med bilen fredag kveld.

Det kjøres EM i Supercar, og den andre runden skal avgjøres på søndag i årets mesterskap. Robin Larsson fra Sverige vant på Silverstone i England, men Thomas Bryntesson var aldri mer enn 5 meter bak i finalen. Og nå er det gjort noen små endringer på bilen til Thomas, og han kjører for seier på hjemmebane. Sondre Evjen fikk ingen perfekt EM start denne sesongen, men nå er det satt inn ny motor i Polo´n han leier fra Kristoffersson Motorsport.Bilen driftes av Eklund Motorsport med personal fra KMS. Pontus Tidemand kjører en VW Beatle fra det samme teamet, Eklund Motorsport. Ellers så er de franske Dubourg brødrene noen å se opp når det drar seg til mot finaler på søndag. Flere norske førere deltar, deriblant Alexander Hvaal som gjør et lite comeback (uten planer om noe mer).

Alexander fortalte til Rallycross.no på en test onsdag at det kun er snakk om et innhopp siden det åpnet seg en mulighet i Hedstrøm Motorsport når en av teames førere Daniel Thoren er ute med ribbeinsbrudd. Men han frykter at det blir fristene å kjøre mer, når han først får satt den første dosen med adrenalin bak rattet i Polo´en han skal kjøre denne helgen.

Hans-Jøran Østreng debuterer i Supercar, og har leid bil av nettopp familien Hvaal. Han skal kjøre en Citroën DS3 og gleder seg til å prøve seg mot flere andre i denne klassen. Østreng leder NM i Supernasjonal klasse 4, og kjører sitt aller første løp med firhjulstrekk. Ole Kristian Temte og Stein Egil Jensen har begge kjørt endel i Supercar, men det begynner å bli en stund siden begge var å se på banen.

Nå er de klare for å gi gass på hjemmebane. I klassen RX2 der alle stiller med identiske biler er det Ben-Philip Gundersen som har deltatt i de første rundene. Han har fere gode restultater, men det er svenske Oliver Eriksson som har gjort rent bord og kjørt inn 89 av 90 mulige poeng så langt denne sesongen.

Denne helgen kjører også Petter Leirhol fra Valdres. Men størst oppmerksomhet har Morten Asklund (bilde) fått for sin elleville satsing. Soknedal føreren har kun kjørt bilcross tidligere, og hoppet inn i en leid bil fra Sondre Evjen. Asklund skal kjøre VM runden på hjemmebane, og gleder seg enormt masse til debuten i RX2. Han har også fått Stargate til å lage en egen sang som ligger ute på Spotify.

Tidskjema

Saturday 15.06.19

0800 Gates open to the public
World RX of Norway (VM rallycross Hell) 2019
0900 Practice - All categories
1120 RX2, Euro Supercar & World RX Q1
1245 Opening ceremony
1320 André Villa FMX Show
1340 Monster Energy Rig Riot
1430 RX2, Euro Supercar & World RX Q2, Q3
1630 André Villa FMX Show
1700 Autograph Session
2000 RX konsert med TOO FAR GONE og Harlekin

Sunday 16.06.19

0800 Gates open to the public
World RX of Norway (VM rallycross Hell) 2019
0815 Warm-up - All categories
0900 RX2, Euro Supercar & World RX Q3
1035 André Villa FMX Show
1100 RX2, Euro Supercar & World RX Q4
1230 Autograph Session
MGPjr Alfred Larsen sing his song «Du e så fin»
1250 Monster Energy Rig Riot
1310 André Villa FMX Show
1330 RX2 & Euro Supercar - Semi-finals
RX2 - final
1415 Andre Villa FMX Show
1500 World RX Semi-finals
Euro Supercar Final
World RX Final
1550 Podium