Sunniva fullførte Rallycross-løpet med brudd i hånda!

Nå er Sunniva Rudi klar for nytt løp med gipset arm! At motorsport folk ofrer mye for å komme til mål er intet nytt, men da Sunniva var innblandet i et krasj på Bollandsmoen i Trønderlag for et par uker siden fikk hun fryktelig vondt i hånda. Heatet ble også rødflagget etter et sammenstøt mellom Sunniva og Mathilde Hanserud som rullet rundt på taket.

Alt gikk bra med Mathilde, men bilen hennes var ikke kjørbar. Det var bilen til Sunniva, men hun hadde slått seg i hånda og senere ble det bekreftet to brudd i hånda. Noe omtåket og litt fjern kjørte hun mot startplata, og skryter av banemanskapet som fikk roet henne ned.

- Jeg er veldig glad for at jeg hadde såpass mye adrenalin i kroppen etter sammenstøtet. Men når jeg satt på startplata etter rødflagget kjente jeg at det var fryktelig vondt. Starteren hjalp meg heldigvis slik at jeg fikk på meg selene og forsikret seg om at alt gikk bra selvom jeg nok var litt fjern, flirer Sunniva i ettertid.

For bare minutter etter krasjen fortsatte løpet med omstart, og hun fullførte alle heat lørdag og søndag, samt finale med tapet og bandasjert hånd. Som om ikke dette skulle være nok, så hadde hun også eksamen torsdagen etter og det kunne sikkert vært bedre forberedelser, men jeg tror det gikk greit der også, forteller Sunniva Rudi til Rallycross.no

Med "spesialdesignet gips" har Sunniva noen fingre fri til å gripe rattet, og hun har såvidt testet seg i bilen noen runder i går kveld før Dokka. Hun sier at det er kjedelig, og skikkelig "upraktiske greier" når man skal kjøre Rallycross med gipset arm. Men at det er deilig å slippe opperasjon, og at bruddene vil gro av seg selv.

Godt miljø i Rallycross

Nå er både hun og Mathilde Hanserud klare til start på Dokka i 3. runden i Rallycross Junior Cup. Mest skader på bilen fikk NMK Gardermoen føreren, Mathilde Hanserud fra Hadeland. Det må også nevnes at det veldig sjelden er skader i motorsport tross store sammenstøt.

Mathilde sitt team har faktisk også lånt deler fra teamet til Sunniva for å stille til start, og det sier litt om hvor godt miljøet i Rallycross er - når man noen timer etter en krasj avtaler å låne bort deler. Det har vært en tung start for Hanserud denne sesongen, men nå håper hun lykken snur på Dokka til helga.

Trond Simen Larsen leder Rallycross Junior Cup etter 2 kjørte løp, 17 stk er påmeldt Dokka.

Les mer om Rallycross Junior Cup her!