Her kan du følge VM Rallycross (R6) fra Sverige!

Nå er det klart for årets høydepunkt for mange Rallycross fans, og i Høljes har det vært mye folk i mange dager. I dag starter Super 1600 med to omganger i EM med fire Norske førere til start. I morgen fortsetter løpet med den 6. VM runden i Rallycross. Vi har to Norske fører til start i VM, og flere i RX2 og EM klassene.

Thomas Bryntesson (bilde øverst) er favoritt i EM Supercar, mens Andreas Bakkerud gjerne vil ta sin første seier i Høljes siden 2016. Han har en eventyrlig statestikk fra Høljes med pallplasser hvert år siden 2011, og den vil han gjerne opprettholde. Torsdag tok Bakkerud seg til til å møte fansen på Långflon (kjøpesenter) rett føre Høljes. 

For korte oppdateringer og bilder under helgen, følg Rallycross.no på Facebook. Nedenfor er linker til alt dere trenger vite gjennom helgen, en side som også er verdt å følge er FIA World RX på Facebook.

Følg VM Rallycross fra Høljes på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Høljes Motorstadion - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar

Startliste EM Super 1600

Resultater VM

Resultater RX2

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super1600)

Livetiming (tider VM / EM og RX Lites)!

Viasport + / Viaplay sender søndag fra kl 14.00

Nedenfor kan dere se tidspiunkter for LIVE Sendinger på FIA World RX sin Facebook side (pga rettigheter vises ikke semifinaler og finale live desverre). Se tidskjema i bunn av saken.

Anton Marklund og hele teamet var veldig skuffet etter Lånke der han kjørte først over mål, men senere ble disket pga et støfagerfeste som 0,46 mm for tykk. Men når han møtte teamet i Høljes var alt som normalt, og alle vil jobbe for et godt resultat.

Kevin Eriksson er tilbake i VM sirkuset, og føler han har vært borte lenge. Kevin og teamet har jobbet hardt for å komme tilbake med en utviklet bil, og håper det blir flere løp i fremtiden. Eriksson forteller at de har testet mye, og ser at Peugeot virker sterke. Men han mener de har tatt store steg. Det var spenning blant førerne under trekningen av Q1 i presserommet fredag.

Timmy forteller også han og lillebror Kevin konkurrerer med hverandre, ikke mot. Kun en av oss kan vinne til slutt, men vi unner hverandre begge suksess. Timmy leder nå VM med 1 poeng på lillebror Kevin, mens Andreas Bakkerud har klatret opp til 3. plassen 15 poeng bak ledene Hansen.

Det kjøres også EM runde i Supercar og Super 1600 der vi totalt har 10 Norske førere til start (derav 4 Super 1600 og 6 stk i Supercar). Ole Henry Steinsholt var beste Norske på treningen fredag med 46.12. De øvrige Norske førene er Guro Majormoen (47,53), Espen Isaksætre (46,58) og Marius Bermingrud (46,47).

Hans-Jøran Østreng stiller til sin 2. EM runde og håper på en semifinale i et hardt startfelt. Bilen gikk ikke som den skulle i Trønderlag i EM debuten, og han måtte bryte etter halvkjørt løp. Nå har de skudd masse, og satser på at alt skal være i orden for "The Magic Weekend".

Seks førere deltat i EM Supercar: Thomas Bryntesson, Ole Kristian Temte, Stein Egil Jensen, Sondre Evjen, Stene Johansen og Hans-Jøran Østreng.

Det kjøres også i RX2 denne helgen og vi 5 Norske førere til start. Dette er  Ben-Philip Gundersen, Morten Asklund, Petter Leirhol, Lars Erik Haug og Stein Fredric Akre. Gundersen har kjørt hele mesterskapet og ligger på en fjerdeplass etter at 4 av 7 runder er kjørt. Han har gode muligheter til å kjempe om bronsen i årets sesong.

To tidligere RX2 førere stiller til start i VM for GCK Academy

Sverre Isachsen har satt en god tid i Speedcar allerede. De kjører et eget løp i dag fredag med gamle Rallycross stjerner og unge førere blandet sammen i klassen. Isachsen har flere seiere i Høljes, og har funnet frem sin gamle kjøredress. På den første treningen var det kun Marcus Grönholm som var raskere enn Sverre av de eldre førerne.

 TIDSKJEMA

FRIDAY
14:00 Practice Crosscar
15:30 Q1 Crosscar
16:20 Practice ERX & RX2
17:30 Q2 Crosscar
18:20 Semi-finals Crosscar
18:30 Practice ERX & RX2
19:20 Final Crosscar

SATURDAY
09:00 Warm-up
11:00 Q1
14:00 Q2
17:30 Q3

SUNDAY
09:00 Warm-up
10:00 Q4
13:30 Semi-final RX2
13:45 Final RX2
13:50 Semi-final ERX
15:00 Final ERX