RallyX Nordic på Finnskogbanen!

Den 5. runden i årets RallyX kjøres denne helgen på Finnskogbanen i Åsnes Kommune. Det har blitt kjørt løp i Sverige, Danmark og Latvia tidligere denne sesongen og KNA Solør Motorsport som tok på seg den Norske runden har fått strålende sol denne helgen. Det kjøres i 3 klasser, CrossCar, Supercar Lites og Supercar.

RESULTATER FINNSKOGBANEN!

Flere lokale førere står på startstreken og Ben-Philip Gundersen som leder mesterskapet i Supercar Lites er med å preger løpet på hjemmebane. Thomas Holmen som vant den første runden i Høljes stiller også til start, men ligger noe lengere ned på hjemmebane etter Q3, mens Gundersen leder før den siste kvalomgangen. Sondre Evjen ligger foreløpig på en sjetteplass. 

Hans Ola Frøshaug og Lars Erik Haug stiller også til start, og alle kommer til semifinale (kun 12 biler til start). I den gjeveste klassen Supercar har det blitt 3 forskjellige omgangsvinnere (Kalliokoski, Larsson og Eriksson) på de tre første omgangene. Det er kun to norske førere med på hjemmebane denne gangen, og det er Svein Roger Andersen og Fredik Magnussen.

Sistnevnte kjører sitt andre løp i 4WD og debuterer Internasjonalt med Supercar

TV SENDING LIVE FRA KL 15.00!

Oliver Eriksson leder mesterskapet i Supercar med sin Honda Civic

Det er også tett og spennede kamp sammenlagt i Supercar der Robin Larsson på forhånd var den største favortitten til å vinne mesterskapet. Larsson leder EM klart etter 3 kjørte runder, men ligger på tredjeplass i sammendraget bak landsmannen Oliver Eriksson og Finske Jere Kalliokoski etter fire runder i RallyX Nordic.

Robin Larsson vant i Latvia sist runde og jakter tittelen i RallyX Nordic.

Fire Norske førere er klare for semifinale i CrossCar, deriblant tre lokale førerer. Jan Emil Wilsberg og Nikolai Haldammen (bilde) får med seg Markus Gimle Enger fra Toten i sin semifinale. Samtidig som Tony Sormbroen kjører mot bare svensker i den første semifinalen. Husk at løpet starter på LIVE TV kl 15.00 (link over)!