EM runde på legendariske Esteringbanen!

Martin Schanke sikret sin første EM tittel på Esteringbanen i Buxtehude, liker utenfor Hamburg i 1978. Siden den gang har det blitt kjørt EM og VM runder der med få unntak. I år er det første året siden VM ble innført i 2014 at det ikke kjøres VM runde på Estering.

LIVE TV SENDINGER!

Resultater EM Supercar

Resultater EM Super 1600

Men i steden arrangeres det en egen EM runde for Supercar og Super 1600. Det er også første gang det kjøres en egen EM runde uten at de deltar på VM runden. Denne helgen er dermed ikke Andreas Bakkerud til start, men vi har flere Norske førere i begge klassene

Thomas Bryntesson fikk problemer i Høljes sist, og stiller med ny motor i Tyskland.

NMK Trøgstad føreren Thomas Bryntesson ligger på 3. plass i mesterskapet sammenlagt, "a poeng" med franske Jean-Baptist Dubourg. De er riktignok 24 poeng bak ledene Robin Larsson fra Sverige. Han har tatt max poeng på de tre første løpene med 90 poeng (30 per helg). Thomas hadde like god statestikk på andreplass etter de to første løpene, men med motorproblemer sist måtte han stå over semifinalen.

Sondre Evjen har hatt en sesong litt opp og ned etter problemer på Lydden Hill. Han ligger på en 9. plass sammenlagt, men har mulighet til å kjempe seg inn topp 5 i Europamesterskapet sammenlagt. Denne helgen deltar også Stein Egil Jenssen med sin nybygde Ford Fiesta. I EM Super 1600 har vi hele 4 Norske førere til start.

Gunnar Kittelsen har mange gode minner fra Estering, her fra 1979.

Super 1600

Marius Bermingrud vant i Høljes sist og fikk sitt store internasjonale gjennombrudd. For 3 år siden kjørte han Rallycross Junior Cup, og nå er han i Europatoppen i sin klasse. Det er moro å se utviklingen siden den gang, og han er den eneste som har slått russeren Aydar Nuirev denne sesongen. Russeren leder mesterskapet sammelagt med 22 poeng ned til nestemann, mens Bermingrud er beste Norske på en 7. plass.

Ole Henry Steinsholt kjørte også veldig bra i Høljes sist, og var inne med to topp 4 tider. Men han hadde en brutt som gjorde at 16 åringen ikke kom til semifinale. Han er den yngste føreren i feltet, og kjørte Rallycross Junior Cup så sent som i fjor. Guro Majormoen har også kjørt i den Norske Juniorklassen, og hun deltar i Tyskland. Det samme gjør Lars Kristian Lote Rosland som er en friskus fra Bryne.

Mats Lysen ble den første Europamesteren fra Norge i Super 1600 (tidligere Divisjon 1a). Lysen vant i 2009 før han tok steget ut i Supercar. Andreas Bakkerud ble Europamester i 2011 og 2012 før han gikk over i Supercar og har hatt en strålende karriere fra 2013. Den første Norske føreren i klassen Divisjon 1a var faktisk undertegnde (bilde over), Frode Skaar, webmaster på Rallycross.no da klassen ble innført i 2003.