NM, EM og VM runde i Rallycross i helga!

Denne helgen kjøres det mesterskap både i Frankrike og på Finnskogbanen i Åsnes Kommune. Likheten for alle våre Internasjonale utøvere som konkurrerer i EM og VM i Frankrike er at alle har startet i Nasjonale klasser. Andreas Bakkerud som nå er med å kjemper om VM tittelen i Rallycross kjørte NM på nettopp Finnskogbanen for 10 år siden.

Andreas husker neppe dette selv, men vi hadde en fight i 3. omgang for å komme til A-Finalen. Andreas endte i sandfella, og måtte via C, B og A finalen der han endte på 4. plass. Kanskje var det "karma", for webmaster på Rallycross.no som kjørte Bakkerud av banen i 3. omgang rasa motor i A-finalen.

Det blir garantert heftige fighter både på Finnskogen i NM og Rallycross Junior Cup, og i Frankrike der nær 80.000 tilskuere er ventet til "stadion" (det står folk tett i tett rundt hele banen). Robin Bakke Andresen kan i teorien sikre seg NM tittelen i klasse 1, ellers vil det blir spenning til siste meter på Momarken i de fleste klasser.

I VM er det også blitt utrolig spennende etter at Andreas tok inn "et gjafs av et forsprang" på Hansen brødrene i Canada. Dette var Bergenseren sin første seier på 981 dager, og kanskje var det forløsningen han trengte for å komme inn i kampen om VM tittelen igjen. Kan den unge bergenseren som for 10 år siden kjørte sitt første år i "voksen klassen" bli Verdensmester?

Uansett, her kan dere følge NM, EM og VM Rallycross i helgen!

LINK TIL EGEN SIDE OM NM (LIVE TV SØNDAG).

Følg VM Rallycross fra Frankrike på linker nedenfor:

Lohéac - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX2 / RX2 Facebook

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar

Resultater VM

Resultater RX2

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM og RX2)!

Viasport / Viaplay sender søndag fra kl 15.00

 Thomas Bryntesson tok sin første EM seier i Supercar i Tyskland sist, og han har taket på sølvmedaljen sammenlagt bak suverene Robin Larsson. Svensken har tatt mest poeng, selv om Bryntesson har nærmet seg stadig og til slutt vant i Tyskland. Men Thomas har et brutt løp fra semifinalen i Høljes der han måtte stå over med ødelagt motor.

Sondre Evjen kjørte også veldig bra i Tyskland sist og venter på sitt gjennombrudd med pallplass. Om den kommer i Frankrike gjennstår å se, men tidene blir bedre og bedre sammenlignet med konkurrentene. Det er et sterkt startfelt i Frankrike med flere hjemmeførrer i tillegg til de vanlige.

I Super 1600 har Marius Bermingrud denne sommeren bevist at han hører hjemme i toppen. Vestfossen gutten vant i Høljes, og tok en sterk tredjeplass i Tyskland. Ole Henry Steinsholt som fyller 17 år i morgen venter fortsatt på sin første semifinale, men han har vært nærme et par ganger tidligere i år. Han har satt gode tider på flere av banene og var 4. raskest på treningen fredag.

Ole Henry Steinsholt fyller 17 år lørdag, og er den yngste deltageren i Super 1600

I Rallycross Junior Cup er det spennede når to runder gjenstår i mesterskapet. Steinsholt som vant i fjor ble slått av Trond Simen Larsen (bilde) 3 ganger, og han har også kjørt bra denne sesongen. Det er poenglikt mellom Martin Stenberg og Larsen før runden på Finnskogen. Lars Løstegård som har to seieren denne sesongen har grepet om bronsemedaljen, men et løp skal strykes og alt kan skje.