Andreas Bakkerud leder VM før 9. runde i Riga!

Denne helgen er det VM og EM runde i Rallycross i Latvia. Andreas Bakekrud leder for aller første gang VM, og nå har han to muligheter til å plukke mer poeng enn brødrene Hansen som deler andreplassen i mesterskapet (kun 2 poeng etter). Thomas Bryntesson kjører for sølvet i EM Supercar.

EM avgjøres denne helgen med finalerunde både i Super 1600 og Supercar. Robin Larsson har vært suveren denne sesongen, og han avgjorde allerede i den forrige runden i Frankrike. Med EM gullet i boks, så kjører Robin VM denne helgen. Det blir også spennende å se Sebastian Eriksson som vant i VM runden  Høljes tidligere i år.

Følg VM Rallycross fra Latvia på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Riga Latvia - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Poengstilling (på forside her / velg klasse)

Resultater VM

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM)!

Viasport /Viaplay sender søndag fra kl 13.00

(Q1-Q4 sendes LIVE på FIA World RX sin Facebook side)

Nå kjører supertalentet en rask boble (VW Beatle) fra Eklund Motorsport i EM. Denne bilen har Pontus Tidemand kjørt i EM denne sesongen, men han er i Tyrkia og kjører VM runde i Rally. Bilen skal på papiret ikke være god nok til å vinne med, men de to Norske EM førene Bryntesson og Sondre Evjen får nok hard kamp fra Eriksson i helga.

Timmy og Kevin Hansen jublet for 1. og 3. plass i Frankrike sist!

Pål Try fra Sørlandet deltar også i denne VM runden. Han har også deltatt i flere runder tidligere for STARD som denne helgen pressenterer sin nye satsing på Elektirsk Rallycross sammen med Promotor IMG. Janis Baumanis kjører fast for dette teamet, og på hjemmebane kan han fort bli en å regne med helt der oppe.

I EM Super 1600 stiller 3 Norske førere til start. Marius Bermingrud som tidligere i år har prestert veldig bra med en seier og en 3. plass (Høljes og Estering) vil gjern avslutte sesongen bra. Det samme ønsker Ole Henry Steinsholt opp nettopp har fylt 17 år. Begge kjører hver sin Skoda Fabia og planegger en ny sesong i Super 1600.

Om det blir NM eller EM på sistnevnte er ikke bestemt. Guro Majormoen har hatt en sesong som forventet uten en bil som kan regnes med helt i toppen i EM. Men når hun deltok på Finnskogen i NM sist viste hun gode takter og ledet B-Finalen inntil hun måtte bryte med ødelagt hjuloppheng. Det er site året denne bilen går i EM, derfor vet vi ikke hva Guro velger neste sesong.

RX2 og Ben-Philip Gundersen som vant runden i Frankrike sist er ikke med denne gangen. De kjører sin Finalerunde i Sør-Afrika sammen med VM Finalen. Klassen har ikke så mange deltagere i år som tidligere, men flere kommer herfra og til Supercar. Hva som skjer videre med RX2 er ikke kjent per i dag, men Olliver Eriksson som leder dette mesterskapet håper vi å se i VM neste sesong.

Riga og den Latviske VM runden har også blitt etpopulært reismål for Norske Rallycross fans, og allerede er det mange nordmenn på plass i Riga for å heie frem de Norske førerne. Totalt stiller 7 Norske førere til start, og det er første gang for flere av førerne de skal kjøre i Riga. Sondre Evjen debuterte i Supercar her i fjor, og har kjørt flere ganger i RX2 tidigere.