Daniel Holten tester Elektrisk Rallycrossbil i Vikedal

Hvem hadde trodde dette skulle skje i en liten bygd utenfor Haugesund. Holten Motorsport har vært i Rallycross miljøet i mange mange år, med Svein Bjarte Holten som teamsjef. Det Vikedal-baserte teamet har sammen med sin sponsor, Tomax gått til innkjøp av en Elektrisk Rallycross bil. Bilens prislapp er trolig Norges dyreste Rallycross bil, og i tillegg er det usikkert om det blir noen deltagere i klassen denne sesongen.

Daniel Holten kjørte også EM i Touingcar før klassen forsvant, han er Norgesmester med bilen.

Svein Bjarte Holten som er teamsjef i Holten Motorsport forteller at det er Hovedsponsoren som har ønsket denne satsingen, og det er spennene med noe nytt. Hvem som eventuelt skal kjøre bilen og om det blir løp er foreløpig ikke offentlig kjent. Både Åsmund og Daniel Holten som er sønner av Svein Bjarte har gode aktive karrierer i Rallycross. Sistnevnte er Norgesmester flere ganger, Daniel har også kjørt internasjonalt i Supercar flere sesonger.

Manfred Stohl som er en tidligere Rallyfører i WRC med flere pallplasseringer debuterte i Teamet til Petter Solberg i Rallycross (bilder over). Han kjørte det siste løpet i Argentina, og etter det kom han inn i sporten for fullt som både fører og senere teamsjef. Først i Østerriske MJP Racing før han dannet sitt eget Rallycross team gjennom STARD. De har også i flere år utviklet og jobbet med elektrisk Rallycross.

I dag er den første testkjøringen på norsk jord i gang, og det er Daniel Holten som sitter bak rattet på sin hjemmebane i Vindafjord Kommune. Ganske utrolig at bilen kjører på en Norsk Rallycross bane av et Norsk team fra Haugsund. Det første løpet i klassen er planlagt 16.-17. mai i Belgia med Prosject E som er navnet også kommer til Lånkebanen 13.-14. juni.

LES MER OM PROSJECT E

Norsksbygget Elektrisk Crosskart

E-CROSS ble lanserte som verdens første elektriske Crosskart på Lånke 2018

Skaar Racing Team som også drifter Rallycross.no lanserte i 2018 Verdens første elektriske Crosskart. Den er bygget i Norge av to gündere, og ble Norges første lisensierte elektriske bilsport kjøretøy i 2018. Fjoråret ble brukt til prøvekjøring, og karten kan kjøres for barn fra det året man fyller 6 år (maks hastighet 60 km/t). I år vil det for første gang bli et heat med flere elektriske karter sammen, samt oppvisning og prøvekjøring.

Stor interesse for E-CROSS på standen til Norges Bilsportforbund på Oslo Motorshow 2019