Endelig er det klart for Rallycross action igjen!

Sesongen 2019 ble avsluttet med dramatikk og en thriller vi aldri har sett siden det ble innført VM i Rallycross i 2014. Andreas Bakkerud ledet finalen i en halv runde, og så ut til å kunne bli Verdensmester før Timmy Hansen tok innersvingen og den lille muligheten han fikk. Det endte med at Niclas Grønholm vant løpet foran Bakkerud og Hansen ble Verdensmester på lik poengsum (Timmy hadde flere seiere).

SE LØPENE LIVE HER!

Nå har vi gledet oss til en ny sesong i lang tid, men som vil alle vet har 2020 blitt et anderledes år på alle måter. Endelig er det klar for både Norsk og internasjonal Rallycross. NM Rallycross starter på Gardermoen første helga i september, og det er planlagt 3 NM runder i høst. Det blir også noe avkortet EM og VM denne sesongen.

2 VM Runder i Høljes (!)

Nytt av året for å få kabalen til å gå opp med nok tellende runder kjøres det flere dobbeltløp. I Sverige denne helgen skal det kjøres en VM runde lørdag og en VM runde søndag, så totalt skal man kjempe om 60 poeng på en og samme helg (mot normalt 30 poeng). erfor blir det spennene og se hvordan team og førere velger det taktiske rundt at det nå blir 6 omganger, 2 semifinaler og eventuelt 2 finaler på en helg.

Det kjøres riktignok kun 3 kvalifiseringsomganger (Q1, Q2, og Q3) per løp. Men totalsett om man kommer til finale begge dager blir det mye mer kjøring. Andreas Bakkerud som er revansjesugen i år etter tapet av VM tittelen med minst mulig margin i fjor satt en bestetid på første trening lørdag morgen.

Verdt å merke seg er at Verdensmester Johan Kristoffersson er tilbake fra et års pause i Rallycross. Han kjører samme bilen som han tok VM titlene med i både 2017 og 2018. På startstreken denne helgen finner vi også Verdensmesteren fra 2016, Mattias Ekstrøm (bilde over med Robin Larsson). Om det blir med noen gjesteinnhopp, eller full sating er for tidlig å si noe om, han steppet denne helgen inn for Janis Baumanis.

Fjorårets suverene Europamester i Supercar, Robin Larsson tar steget tilbake i VM, og han tok stre steg som fører i fjorårets sesong. Brødrene Hansen med Timmy og Kevin stiller til start i sitt familieteam, Team Hansen. De kjører Peougeot 208 og bør være med i toppen denne sesongen. Niclas Grønholm er også en storfavoritt til og kjempe om VM tittelen i 2020 - han hadde virkelig god fart i fjor, men måtte stå over 2 løp pga mageinfeksjon etter sprekt blindtarm. Nå er Finnen klar for å kjempe mot Bakkerud og gjengen!

Fire norske førere til start i EM Supercar

David Nordgård er debuntant i denne EM klassen, det samme er Ben Philip Gundersen som allerede har kjørt på Høljes tidligere denne sesongen. Gundersen deltok i RallyX Nordic All Star Weekend der han viste tidvis god fart. Sondre Evjen (bilde) kjører en Polo for Kristoffersson Motorsport, og dette er bilen Johan Kristoffersson har utviklet og brukt i de første løpene i RallyX Nordic denne sesongen. Så bilen bør kunne hevde seg i toppen, og Evjen har et år til med erfaring.

Thomas Bryntesson som stablet på beina et eget team i Supercar før fjorårets sesong fortsetter med samme bilen, men har ny og oppgradert motor denne sesongen. Han endte på bronseplass i fjor, men er nok rimelig revansjesugen fra Høljes 2019. For der røk nemlig motoren, og han måtte stå over semifinalen etter og ha kjørt en bra kvalifisering.

Ken Block stiller til start i Elektrisk Rallycross klasse, og for første gang får vi se fere biler i samme heat. Tidligere har vi kun sett oppvisning med Prosjekt E, men nå stiller flere biler til start på startstreken. Vi skulle hatt to Norske førere på startstreken, men ingen av disse kjører. Mads Østberg skulle deltatt med en Citroën og Daniel Holten i en Ford.

Hjemmeside World RX Sweden