Følg VM runden fra Tyskland på Rallycross.no!

Denne helgen fortsetter FIA World RX med den 11. runden (av 12). Mattias Ekstrøm som tok over ledelsen i Barcelona i den 9. runden har nå tatt et langt steg mot VM tittel. Petter Solberg som ble disket fra Q2 under den forrige runden i Latvia har "ingen" mulighet på VM tittel. Han måtte reise hjem fra Riga uten noen poeng i mesterskapet og ligger 34 poeng bak Ekstrøm. Johan Kristoffersson ligger på andreplass i mesterskapet 27 poeng etter sin landsmann.

Dersom Ekstrøm leder med 30 poeng eller mer i mesterskapet etter løpet er ferdig er han Verdensmester i Rallycross allerede på søndag til tross for at det står igjen en runde i Argentina i november. Andreas Bakkerud er også med i medaljekampen og ligger på fjerdeplass kun 2 poeng bak Solberg. Dermed kan den doble verdensmester i rallycross risikere og ende uten medalje i 2016. Sébastian Loeb som tok sin første seier i Riga kjører for VM tittel for Peugeot Hansen. Timmy Hansen og Loeb har de siste rundene spist inn forspranget til Audi EKS der Toomas Toopi Heikkinen er fører i tillegg til Ekstrøm. Det skiller 5 poeng i team mesterskapet.

Bakkerud som denne uken fylte 25 år hadde med seg sine supportere til Riga

Det var lenge usikkert om Eksrøm kom til start på Esteringbanen i Tyskland kom til start siden han kjører DTM og finalerunden går denne helgen. Han har fått godkjenninng av sin arbeidsgiver (Audi) å kjøre neste runde på Esteringbanen. Andreas Bakkerud mistet muligheten til å kjempe om VM gullet etter et løp uten finale i Barcelona. Bakkerud hadde på de fire løpene tidligere kjørt seg inn i medaljekampen med to seiere og 2. andreplasser. Han var tilbake i finalen i Latvia der han tok en fjerdeplass.

ANNONSE: Har du lyst til å kjøre selv? - Trykk på bilde for mer info!

Hoonigan Racing som før denne sesongen bygde ny bil slet i starten med en del "barnesykdommer", dermed mistet Bakkerud endel viktige poeng. Men han har kjørt fantastisk siste del av sesongen og kunne fort vært en utfordrer til VM tittelen om det fortsatte ut sesongen. Dette er noe han selv ikke hadde forventet i et utviklingsår med den nye bilen.

Mattias Ekstrøm mente han kan ta VM tittelen fra Petter Solberg før Riga

Petter Solberg som har vunnet VM Rallycross de to gangene det har blitt arrangert VM (status var EM før 2014) har nå kun teoretiske muligheter til VM gull dersom Ekstrøm får null poeng i Tyskland. Petter har ledet VM to ganger denne sesonge, men Ekstrøm har vært i førersete store deler av sesongen. Solberg har en seier, mens Ekstrøm har hele fire seiere. Petter Solberg står fortsatt på sine 9. VM seiere i Rallycross og det er klart flest, men han har ikke vunnet siden åpningsløpet i 2016 som gikk i Portugal.

Tommy Rustad som vant den siste runden i Europamesterskapet i Lativa deltar denne gangen i en Seat Ibiza fra det tyske teamet All Inkl. Münnich Motorsport. Sist gang han steppet inn for dette teamet tok han en flott fjerdeplass i Canada i 2015. Alexander Hvaal som tok sin første NM tittel i rallycross sist helg på Grenland Motorsenter stiller også i VM klassen med sin VW Beetle fra Per Eklund Motorsport. Svenskene Kevin Hansen og Peter Hedstrøm kan bli "jokere", og begge har mulighet til å blande seg inn i kampen om semifinalene.

Verdt å nevne så debuterer Cyril Raymond i Supercar med Ford Fiesta fra Olsbergs MSE. Franskmannen har i år kjørt RX Lites og vant denne serie foran Thomas Bryntesson. Premien i RX Lites er å få kjøre runden i Supercar i Hamburg. Tidligere har både Kevin Eriksson og Kevin Hansen vunnet RX Lites, og begge har faktisk kjørt finale i sin Supercar debut som har vært premie. De to foregående årene har dette foregått i Argentina så vi kan nok ikke forvente finale av Cyril Raymond denne helgen.

Dermed er det fire biler fra Olsbergs MSE på startstreken som også deltar i USA med Honda Civic i Red Bull Global Rallycross (GRC) som forrige helg ble vunnet av Scott Speed. Andremann i det mesterskapet som til vanlig deltar i GRC for Andretti Motorsport er denne helgen tilbake hos det svenske Volkswagen teamet. Tanner Foust som har flere innhopp i Europa de siste årene kjører en Polo fra Volkswagen RX Sweden.

I Touring Cars er det Ben-Philp Gundersen som leder med 7 poeng på Magda Andersson fra Sverige. I Riga var det Fredrik Rolid Magnussen som vant og han ligger på tredjeplass i klassen som domineres av Norge og Sverige. Magnussen kjørte seg inn i gullekampen og er kun 10 poeng bak Gundersen med en runde igjen å kjøre. Dette er finalerunden i Touring Car og Super 1600.

 

Danske Ulrik Linnerman kjører for sitt første EM gull siden han debuterte i denne klassen i 2008. Han har vært nære mange ganger, men måtte nøye seg med flere sølvmedaljer. Glenn Haug er den enste nordmann som har kjørt full sesong i denne klassen, men Espen Isaksætre jobber for en satsing i 2017. Isaksætre som ble norgesmester i denne klassen tok også en meget sterk andreplass i Høljes tidligere i år. Det er førere fra de baltiske landene som dominerer i denne klassen forøvrig, og et startfelt på 20 biler stiller til start.

Følg VM Rallycross fra Latvia på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Hamburg, Estering - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX Lites / RX Lites Facebook

Poengstilling (på forside her / velg klasse)

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Super 1600 og Touring Cars

Resultater VM

Resultater EM (Super 1600)

Resultater EM (Touring Cars)

Livetiming (tider VM / EM og RX Lites)!

NRK2 sender søndag fra kl 13.00 / NRK 1 overtar kl 14.00

Se alle TV-Sendinger fra VM, EM og NM på RX-TV!

Se resultater og poengstilling NM Rallycross!