Mattias Ekstrøm overtar ledelsen etter sin fjerde seier!

Denne helgen ble det den 9. VM runden kjørt på Circuit De Barcelona som er mest kjent for å være vertskap for Spania Grand Prix i Formel 1. Denne gangen var formelbilene byttet ut med råsterke rallycross biler med over 600 Hk og firhjuldrift. Det ble kjørt fire kvalifiserings-omganger (Q1-Q4) der det til slutt var Timmy Hansen som var best med sin Peugeot 208. Dette var også fjerde EM runde i Supercar der Kevin Hansen tok sin fjerde seier og sikret seg EM tittelen med en runde igjen å kjøre (Latvia)

Vår to nordmenn som kjører VM endte som nummer fire og sju i kvalifiseringen med hendhodsvis Andreas Bakkerud og Petter Solberg. Sistnevnte fikk et vanskelig utgangspunkt i sin semifinale fra 4. startspor. Solberg greide ikke å ta seg videre i sen semifinale som Mattias Ekstrøm kontrolerte som han ville. Dermed mistet Petter ledelsen i VM sammendraget allerde etter semifinalen som han måtte se fra sidelinjen. Andreas Bakkerud kjørte en "dårlig første runde" i sin semifinale, noe som er veldig uvanlig til han å være. Han lå på ytter´n hele veien og kom aldri inn (vanskelig situasjon).

Bakkerud endte tidlig helt sist, og det var umulig å ta igjen det tapte. Han tok seg riktignok opp to plasser, men han ble disket for en forbikjøring. Dermed endte han sist i semifinalen. Trøsten hans får være at han tok innpå Solberg med ytteligere 1 poeng i helgen og at Johan Kristoffersson som etter finalen ble utelukket (og plassert sist i finalen etter en forbikjøring). Finalen styrte Ekstrøm også som han ville og vant foran Timmy Hansen og Timur Timerxyanov (som tok seg opp pallen etter at Kristoffersson ble disket for en forbikjøring av Timur).

Mattias Ekstøm leder nå VM med 10 poeng på Solberg!

I finalen i EM Supercar var det som ventet Kevin Hansen som stjal showet, og 18 åringen sikret seg EM tittelen allerde med en runde igjen av mesterskapet. Hans far er 14 ganger Europamester Kenneth Hansen og det er 8 år siden han tok sin siste EM tittel. Nå har begge sønnene overtatt, og med Timmy på 2. plass i VM runden ble dette en god helg for "the Hansen family".

 

De to nordmennene Tord Linenrud og Tommy Rustad kjørte begge meget bra og til slutt var det Rustad som tok andreplassen. Fjorårets europamester hadde en skikkelig rulling i Q2 lørdag og teamet jobbet iherdig for å få bilen klar til søndag. Tord Linnerud sikret seg viktige poeng i kampen om sølvmedaljen i EM mens Rustad klatret opp på fjerdeplass i sammendraget. Han har 15 poeng opp til Jeromé Grosset-Janin som ligger 5 poeng bak Linnerud.

RX Lites finalen ble vunnet av Cyril Raymond fra Frankrike som nå leder mesterskapet 8 poeng før Thomas Bryntesson som tok en andreplass i Barcelona. Simon Wågø Syversen fra Hamar fikk denne helgen sitt internasjonale gjennombrudd med sin første pallplass i RX Lites. Han har satt tre bestetider på 3 forskjellige baner denne sesonge og endelig holdt det helt inn i finalen. Thomas Holmen kjørte også finalen og endte på en femteplass.

I Super 1600 var Ulrik Linnerman denne helgen helt suveren og tok 30 poeng (maks), og leder nå EM med 5 poeng på Krisztián Sabó fra Ungarn. Glenn Haug kjørte 14. og 15 tider i går, men i dag har han hatt problemer og ikke fullført noen heat etter en 9. tid på warmup i dag tidlig. Finalerunden i Super 1600 kjøres på Esteringbanen i oktober. Touringcar har igjen to runder, de har også sin finale i Tyskland samme helgen.

Gikk du glipp av TV-Sendingen kan du alle runder her!