Følg VM runden fra Barcelona på Rallycross.no

Published: Friday, 16 September 2016 11:39

Denne helgen er det klar for årets 9. VM runden i Rallycross (R9). Den kjøres i Spania, nærmere bestemt i Barcelona. Det er andre året det kjøres VM runde på denne banen, og i 2015 var det Petter Solberg som vant foran Johan Kristoffersson og Timmy Hansen. Kristoffersson som vant forrige runde i Frankrike (bilde over) blir en joker på en bane som passer han godt. Solberg sikret seg en av fjorårets tre seiere på denne banen da han ble verdensmester i Rallycross for andre året på rad.

Vil du føge RALLYCROSS.NO på Instagram?

I fjor hadde Petter totalt 9 pallplasser (det ble kjørt 13 VM runder) mens han i år kun har vært på pallen i 3 runder foreløpig. Solberg leder alikevel VM etter gjevn poengpluking. Andreas Bakkerud som var på pallen 3 runder i 2015 har allerede vært på pallen 4 ganger i 2016. Bakkerud har en sterk rekke med to seiere og to andreplasser på de fire siste løpene etter litt tekniske problemer i starten av sesongen med sin ny Ford Focus RS.

Med et godt resultat denne helgen kan Andreas Bakkerud melde seg på i kampen om VM tittelen som foreløpig står mellom Petter Solberg og Mattias Ekstrøm. Ekstrøm har hittil 3 rundeseiere i år. De to har vært flinke til å plukke med seg poeng i kvalifiseringer, semifinaler og finaler. Man kan maks få 30 poeng på en runde. Det har også vært spekulert i om Ekstrøm må stå over runden på Estering.

ANNONSE: Les mer om SRT som drifter Rallycross.no

Grunnen til dette er at den nest siste VM runden som går på Estering i Tyskland der også Mattias Ekstrøm er fast ansatt hos Audi teamet som kjører DTM som er veldig stort i Tyskland. Banene ligger 60 km fra hverandre og foregår altså samme helg. Dersom Ekstrøm fortsatt har en sjanse for VM gull i Rallycross kan det være at han får permisjon fra DTM der den doble DTM mester ikke har noe vinner sjanser.

Selv om Rallycross.no nå ser Andreas Bakkerud som en potensiell utfordrer i mesterskapet er det Johan Kristoffersson som ligger på en tredjeplass i VM. Han tok også bronsen i fjor 2 poeng foran Andreas Bakkerud. Med tanke på at Bakkerud har to løp nesten uten poeng pga tekniske problemer kunne han faktisk vært "a-poeng med Solberg" som leder VM uten sine problemer tidlig i sesongen.

Det er ikke bare VM som kjøres denne helgen på Circuit De Barcelona, Formel 1 banen som er bygget om til Rallycross for denne helgen. Det kjøres også i RX Lites som er en rekruteringsklasse med identiske biler. Alle bilene er like og er bygget på et rørramme chassis. I denne klassen er det Thomas Bryntesson som har vært best og vunnet 3 av 5 løp, men han tapte endel poeng etter problemer på Lydden Hill. Dermed er det franskmannen Cyril Raymond som leder 2 poeng føre Bryntesson.

Bryntesson er ikke den enste nordmann som har gjort det bra i RX Lites, Joachim Hvaal har også flere pallplasseringer. Simon Wågø Syversen fra Hamar har også vært i finalen flere ganger i år, og gjorde det bra I Barcelona 2015. Sondre Evjen har vært i to finaler og har som best en fjerdeplass fra Belgia tidligere i år. Thomas Holmen deltar også i denne runden, dermed er det fire nordmenn på startstreken i RX Lites.

 

Dette er også den 4. EM runden av totalt 5 runder og Kevin Hansen som har vunnet de tre første stiller som klar favoritt. Tord Linnerud ligger på en 2. plass i sammendraget etter god kjøring i år mens Tommy Rustad har slitt endel med tekniske problemer på sin Peugeot 208. Rustad ble europamester i 2015 da han kjørte en VW Polo for Marklund teamet. Tom Daniel Tånevik og Alexander Hvaal stiller begge til start i EM runden i Barcelona.

Alexander Hvaal hevdet seg bra i Høljes der han kjempet hardt gjennom hele finalen. Han kom ikke på pallen, men var veldig nærme så Hvaal kan fort bli en joker om alt fungerer denne helgen. En annen som kjørte bra i Høljes var Tånevik med sin Volvo C30. Han kjørte godt, men en liten førerfeil gjorde at det ble store skader på bilen (bilde over). Han gikk i rekkverket ut fra alternativet og ble kastet ut i banen der det kom en bil bakfra i høy hastighet og de to krasjet.

I Super 1600 har vi ingen nordmenn som er med å kjemper i sammendraget. Glenn Haug er den eneste som har kjørt full sesong, og han har kjørt gode resultater med en litt eldre bil. Sist kjørte han 12 og 14 tider på regn i Frankrike noe som må sies å være veldig bra. Espen Isaksætre som i helgen sikret seg NM tittelen gjorde det meget bra på Høljes tidligere i år der han tok en andreplass bak Ulrik Linnerman fra Danmark

Det er Linnerman som leder EM sammenlagt og han har flere sølv og bronse medaljer i Super 1600. Men et etterlengtet gull er målet, og da blir denne runden viktig for dansen. Så får vi håpe at Isaksætre som har mål om å kjempe om gullet neste år finner en riktig bil og får til et bra budsjett for å kjøre full EM sesong i Super 1600. Det er verdt å nevnet at Glenn Haug vant årets landsfinale i Bilcross!

Har du fått med deg denne? - Dramatikk da Petter Solberg tok tilbake ledelsen i VM

Følg VM Rallycross fra Spania på linker nedenfor:

Arrangørens hjemmeside

Circuit De Barcelona - Info om bane!

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX Lites / RX Lites Facebook

Poengstilling (på forside her / velg klasse)

Startliste VM Rallycross

Startliste EM Supercar og Super 1600

Resultater VM

Resultater RX Lites

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Super 1600)

Livetiming (tider VM / EM og RX Lites)!

NRK sender søndag fra kl 14.00

Se alle TV-Sendinger fra VM, EM og NM på RX-TV!

Se resultater og poengstilling NM Rallycross!