Følg VM runden i Rallycross fra Frankrike live her!

Avslutningen på VM runden i Canada ble mer dramatisk enn vi skulle ønske oss. Men nå er både Petter Solberg og Anton Marklund tilbake på startstreken. De to krasjet stygt etter målpassering i Canada da Marklund mistet bremsene. Løpet i Canada ble vunnet av Timmy Hansen som også vant i Frankrike i 2015. Det er på den samme banen som det denne helgen kjøres årets (8. av 12.) VM runde. Etter fantastisk innsats er bilen bygd opp igjen, og ble denne uken testet på banen for første gang siden krasjen.

Se video fra Petter Solberg sin test i Frankrike denne uken!

Solberg overtok VM ledelsen i Canada etter at Mattias Ekstrøm har ledet mesteparten av sesongen. Bakkerud knappet inn på ledene Mattias Ekstrøm og Petter Solberg med 22 poeng før løpet i Canada. Ekstrøm fikk problemer i Canada med en punktering i semifinalen, dermed knappet Bakkerud inn ytteligere 7 poeng og ligger nå kun 25 poeng bak Mattias Ekstrøm. Bakkerud som på et tidspunkt var hele 54 poeng bak ledene Ekstrøm. Solberg som overtok ledelsen økte ledelsen til sin landsmann på tredjeplass med 2 poeng i Canada.

Mattias Eksrøm tok tre seiere på rad i Tyskland på Hockenheim (R2), Belgia (R3) og Storbritania (R4). Men det var Petter Solberg som åpnet sesongen best med sin 9. VM seier i Rallycross. Regjerende verdensmester Solberg vant i Portugal (R1). Runde 5 og 6 (Norge og Sverige) ble vunnet av Andreas Bakkerud mens Timmy Hansen (bilde over) som nevnt vant i Canada (R7). I tillegg til våre to faste førere i VM stiller denne helgen Tommy Rustad og Ole Christian Veiby også til start i VM runden på Loheac.

Ole Christian Veiby som i fjor tok bronse i EM kjører sitt første rallycross løp for året denne helgen. Veiby satser på rally, men stiller denne helgen til start for sitt gamle team Kristoffersson Motorsport med en VW Polo. Rustad (bilde) som ble europamester i 2015 har også i år satset på EM der det ikke har gått like bra med ny bil og nytt team. Han ligger på en 5. plass med sin Peugeot 208, men har fortsatt mulighet på medalje i sammendraget.

Neste EM runde i Supercar er i Barcelona, og denne helgen stiller teamet Albatec Racing med hele 3 biler i VM runden. I tillegg til Rustad stiller Andy Scott og franskmannen Phillipe Maloigne. Det er som vanlig mange franskmenn som stiller til start i denne VM runden. En av de som var best i fjor tok faktisk en tredjeplass med en "gammel Citroën C4", og stiller denne gangen med ny Citroën DS3.

Jean-Baptiste Duborg tok en overaskende 3. plass i 2015 på hjemmebane, mens hans bror Andréa Duborg endte på andreplass i Super 1600 klassen. Også denne gangen kjøres det EM runde i Super 1600 der fjorårets vinner i Frankrike, danske Ulrik Linnerman stiller som en av favorittene. Glenn Haug som vant landsfinalen i bilcross i helga stiller også til start, men har lite sjanser på en semifinale med en litt eldre bil. Haug overasket dog i Portugal når det var regn og vått på banen. Anders Hansen fra Fredrikstad stiller også til start i EM runden denne helgen, det blir det første internasjonale løpet med Polo´n som Hansen bygde ny i 2015.

Andreas Bakkerud har hatt en fin opplading til høstsesongen, og fått forberedt seg godt. Han har i tillegg til å trene og "nyte det nye livet" gitt inspirasjon til unge utøvere hjemme i Bergen. Bakkerud som kommer fra Gokart har også selv brukt dette mye i forberedelsene de siste årene. Nå har han tatt steget inn en "muskebil" takket være trofaste støttespillere for å få enda bedre kjøretrening på asfalt.

Bakkerud har deltatt i en Ford Mustang på asfaltløp i NTCC i Norge og Danmark.

JRM Racing (Mini) som brøt sammarbeidet med Liam Doran i sommer stilte ikke til start i Canada, men er tilbake denne helgen med Guerlain Chicherit som også kjørte VM runden i Frankrike 2015. Reinis Nitiss kjører sitt siste løp for All-Inkl.com Münnich Motorsport denne helgen. Neste løp er i Barcelona er den unge Latvieren tilbake hos Olsbergs MSE der han kjørte med Andreas Bakkerud i to sesonger. Nitiss tok bronse i 2014 etter blant annet en seier på Lånke foran Petter Solberg, men har senere slitt litt mer med resultatene.

Verdt å nevne er det også at Sébastien Loeb kjører sin første VM runde i Rallycross på hjemmebane. Men som mange kanskje ikke vet kjørte han også på hjemmebane i 2013 der han tok en 4. plass i semifinalen (kom akkurat ikke til finale). Den gangen var det EM som var det høyeste nivået, og Andreas Bakkerud vant denne runden. Fra 2014 har det vært kjørt VM i Rallycross, og Petter Solberg vant runden i Frankrike 2014.

Kevin Hansen som leder EM i Supercar etter tre seiere på tre løp stiller denne gangen til start i VM. Dette er den 5. VM runden til Kevin Hansen som kjørte inn til en finale i Argentina 2015 i sin Supercar debut. Dette er utvilsomt et stort tallent man skal se opp for denne helgen.

video - semifinale 1 2015

Følg VM Rallycross fra Frankrike på linker nedenfor:

Loheac - Info om bane!

TIDSKJEMA

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

Startliste VM Frankrike

Resultater VM

Startliste EM Super 1600 Frankrike

Resultater Super 1600 (EM)

Livetiming (tider VM og EM Super 1600)

NRK 1 sender søndag fra 14.00

NM Rallycross Momarken 9.-10. september!