Norgesmester med gjesteopptreden på Dokka

Denne helga stiller Rune Andreassen fra Brøttum (Ringsaker) til start på Dokka. Rallycross.no møtte brødrene Andreassen på Lillehammer torsdag. Vi satt å mimret på bakrommet på Dekk Team Lillehammer (kjent som Autodekk) som Trond har drevet i en årrekke. Begge var aktive på begynnelse av 2000 tallet med gode resultater. I 2005 ble Rune Norgesmester med en Toyota Levin i supernasjonal intill 1600.

Han har også to bronsemedaljer i denne klassen. Rune debuterte i rallycross i 2003 med en Sundbeam (som sist ble kjørt av Elisabeth Espeland fra Arendal). Han tok bronsje med denne bilen i 2003, før han gikk over til en Toyota Levin i 2004. Det ble en ny bronsje før han gikk helt til topps i 2005. Året etter gikk han over til den største klassen, over 2400 ccm (den gang over 2000 ccm). Dette gikk også veldig bra og i 2007 er den beste sesongen.

Rune Andreassen som denne helgen gjør et gjesteinnhopp i Supernasjonal klasse 4. Han har eid 240´n hele tiden og det er nøyaktig den samme bilen han kjørte inn til søvlmedalje med i NM 2007. Det året vant Knut Ove Børset med sin Lexus IS. På den tiden begynte det å komme "råere og bedre biler", og Rune brukte hele 2008 på å bygge om sin bil for at den skulle være konkurransedyktig. Det ble ingen løp dette året. I 2009 som er det siste året kjørte Rune bare to løp. Broren Trond kjørte en full sesong til før han gav seg etter 2010 sesongen.

Den tidligere norgesmesteren skulle egentlig ikke stille til start, etter at bilen er totalrestuarert det siste året. Han takker Trond som har hatt bilen stående hjemme i verksted i Lismarka, en og en halv times kjøretur unna Vinstra, der Rune bor. Hadde det ikke vært for en viss herremann fra Hadeland, kaldt Mr. X i denne saken hadde det ikke blitt noe løp på Rune. Han har vært å kjørt en test på Flisa og vet at bilen fungerer bra opp mot dagens toppkjører, men planen var aldri å kjøre noen løp. 

Nå er målet bare å bevise at bilen fortsatt duger, og han ønsker ikke å gå i noen fighter som kan gi skader. Men når man er på startstreken er det anderledes, Rune som har fått sponset dekk og påmelding med mer har mye å takke hadelandsgjengen for. Terje Morstad har blant annet lånt bort lakkboks, og Viker Bil har jigget den skyter Andreassen inn. I dag har bilen vært på Gjøvik der Anders Nygård har bistått med foliering.

Atle Vik stiller til start i nybygd Mazda RX8

Atle Vik stiller også til start denne helgen med en helt nybygget Mazda RX8 med en wankelmotor. Han skal kjøre i Supernasjonal klasse 2. Atle Vik har ikke deltatt i NM Rallycross på mange år, men han har mange pallplasseringer på de få løpene han har stilt opp. Siste NM seier kom i 2007 i Kristiansand. Den gangen kjørte Atle Vik en Mazda RX. Vik har også vært med og bygdt mange wankelmotorer de siste årene, han var blant annet med Per Magne Røyrås som mekanikker på Høljes.

Hvor mange løp det blir er foreløpig ikke bestemt, men han regner med det blir noen NM runder. Bilen er bygd slik at den passer inn i Touring Car der det kjøres et europamesterskap. Atle Vik jobber i oljebransjen og er mye ute å reiser. Dette er også hovedgrunnen til at det ikke har blitt så mange løp de siste årene. Atle Vik har også såvidt prøvd 4 x 4 med Supercar i et par sesonger. Nå er det max atack med wankelen igjen for Atle Vik på Dokka!

PS: Atle Vik ble Norgesmester i Bakkeløp 2004, og han tok sølvet i rallycross. Året etter tok han bronse i rallycross. Etter dette har han ikke kjørt noen fulle sesonger.

Følg løpet live her med resultater!

Se NM Supernasjonal fra Flisa her!