NM Rallycross på Dokka (4. NM runde)

Årets fjerde NM runde i rallycross kjøres på Vinjarmoen Motorbane på Dokka førstkommende helg. Rundt 120 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Fluberg. Supernasjonal kjøres i klasse 1-4 og er inndelti etter motorvolum: inntil 1600 ccm, inntil 2000 ccm, inntil 2400 ccm og over 2400 ccm. Fjerde runde av årets Rallycross Junior Cup i kjøres også på Vinjarmoen til helgen. Supernasjonal NM kjøres over fem runder, finalerunden går på Momarken Bilbane 9. - 10. september.

Følg løpet live her med resultater!

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm er det svært jevnt og spennende i kampen om årets NM-tittel. Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus vant forrige runde, og ligger i tet foran helgens NM-runde med sin Renault Clio. Men han er kun ett fattig poeng foran Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som kjører en Citroën Saxo. De to har henholdsvis 98 og 97 poeng. På en tredjeplass ligger Olav Bjelland fra NMK Vikedal med sin Peugeot 206 og sine 69 poeng. Trond W. Martinssen har også meldt seg på i medaljekampen etter 3. plassen på Finnskogbanen i 3. NM runde.

I klassen for biler til og med 2000 ccm tok Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold sin første seier for sesongen med sin Mazda RX7 i forrige runde. Svartås holder også ledelsen i NM med sine 95 poeng. På en andreplass følger Daniel Holten fra NMK Vikedal som har brutt de to siste finalene i ledelse etter seieren på Grenland i første runde. Holten har kjørt inn 80 poeng med sin Ford Fiesta. Ståle Hagadokken fra NMK Valdres med Ford RS2000 ligger på en tredjeplass med 72 poeng, men det er tett bak disse tre.

I klassen til og med 2400 ccm er det også stor spenning i kampen om den gjeveste medaljen i årets NM. Atle Aamodt fra NMK Trøgstad nådde ikke helt opp i forrige runde på Finnskogbanen, men holder allikevel en knapp ledelse. Med sin Ford Escort har han kjørt inn 81 poeng. Like bak, med 80 poeng, ligger Tom Atle Sigfridstad fra NMK Rendalen i BMW M3. På tredjeplass ligger Robin Slåttekjær fra NMK Grenland (forsidebilde). Slåttekjær vant forrige runde og har plukket 71 poeng med sin Ford Fiesta.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det også ledelse til NMK Trøgstad. Her er det Hans-Jøran Østreng ligger i tet etter årets tre første runder. Med sin BMW M3 har han tatt en solid ledelse med sine 97 poeng. På en andreplass følger Henrik Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik med sin Citroën Xsara. Han har 76 poeng så langt. Tredjeplassen er delt mellom Kim Ivar Meland fra NMK Konsmo og Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland. Sistnevnte vant forrige runde på Finnskogbanen. Begge har kjørt inn 67 poeng etter de tre første NM rundene.

I tillegg til NM klassene kjøres fjerde runde av Rallycross Junior Cup for førere fra 15 til 21 år på Vinjarmoen Motorbane. Her topper Marius Bermingrud fra KNA Eiker i sin Honda Civic med 102 poeng. På en andreplass følger Helene Hvaal fra NMK Larvik som har kjørt inn 74 poeng med sin Honda Civic. Helene Hvaal vant på Gardermoen i den andre runden. Steffen Hansen fra NMK Gardermoen, kjører også Honda Civic, og ligger på en tredjeplass med 69 poeng.

På de tre første løpene har hele sju førere vært på seierspallen. Bilde over er fra siste runde på Finnskogbanen der Marius Bermingrud vant foran Martin Eriksen-Wiker og Sindre Biksrud.

SE VIDEO FRA 3. RUNDE HER!

NM-runden på Vinjarmoen kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag. Det er også innbydt til NM i Supercar, men ingen er påmeldt i denne klassen som skulle vært 2. runde i NM.

Banen er 1005 meter lang. 60% grus, 40% asfalt

Se poengstillingen i NM

NM-reglement for rallycross

Terminlisten NM Rallycross 2016

Følg løpet live her med resultater!