NM runde på Finnskogbanen i sprutregn!

Terje Morstad som vant den forrige NM runden på Gardermoen under våte forhold fikk testet BMW´n på skikkelig griseføre under lørdagens kjøring på Finnskogbanen. Det var faktisk så dårlige forhold at den tredje omgangen ble flyttet til søndag for NM-klassene. Da var det flotte forhold, og opphold hele dagen når Jonas Dalseth Jacobsen kjørte inn til sin første seier i NM klasse 4. Dalseth Jacobsen tok steget opp fra inntil 2000 ccm til over 2400 ccm før denne sesongen. Herbjørn Haug tok en sterk 2. plass på hjemmebane med sin Puma.

 

Terje Morstad (forsidebilde) brøt og kom ikke til noen finale denne helgen. NM leder Hans Jøran Østreng så ut til å kunne ta seieren, men etter en tøff fight på siste runden med Dalset Jacobsen (bilder over) ut fra alternativsporet blir det en snurring på Østreng som likevel klarer å ta seg inn på 3. plass. Østreng er fornøyd med å ha styrket ledelsen i sammendraget, men skulle gjerne krysset målstreken som vinner. "Overaskelsesmannen" Håkon Ask kjørte seg fra C-finale og opp på fjerdeplass i årets tredje NM runde.

NM Rallycross kjøres med Supernasjonal og er inndelt i fire klasser. Som nevnt over har vi den største klassen over 2400 ccm, den heter klasse 4. Klassene er delt inn etter motorvolum.

Klasse 1, også kalt Super 1600 internasjonalt kjøres med biler inntil 1600 ccm. Den ble vunnet av Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus som også tok over ledelesn i sammendraget med 1 poeng på Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. Isaksætre kjører for arrangørklubben, og var på hjemmebane denne helgen. Han endte opp på en andreplass. Den siste pallplassen gikk til Trond W. Martinssen som er 4 ganger Norgesmester i Super 1600. 

Klasse 2, inntil 2000 ccm ble vunnet av NM leder Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold. Han vant foran hjemmefører og klubbkamerat med Isaksætre, Ben-Philip Gundersen. Gundersen deltok ikke i den første runden, men har kjørt seg inn i kampen om NM medalje etter en seier og en andreplass på di to siste løpene. Robin Bakke Andresen tok en flott  3. plass også han er med i medaljekampen i NM klasse 2. Daniel Holten som vant 1. NM runde på Grenland måtte bryte sin andre finale på rad i ledelse og mistet dermed viktige poeng i sammendraget.

I Klasse 3, inntil 2400 ccm gikk det ikke på skinner for storfavoritten Atle Aamodt i kvalifiseringen. Han måtte gjennom B-finalen før han tok seg til A-finalen der han satset hardt inn i første sving og etterhvert mistet hjulet på sin Ford Escort. Bedre gikk det derimot for Robin Slåttekjær som tok full pott i denne runden (37 poeng). Slåttekjær har en brutt på Gardermoen, men med et resultat midre ligger han nå  kun 10 poeng bak lederen Aamodt. Tom Atle Sigridstad pukterte i finalen men ligger nå kun 1 poeng bak NM lederen.

Løpet ble vunnet av Robin Slåttekjær foran Pål Heia og Fredrik Ågedal

Rallycross Junior Cup og Historisk Rallycross

Marius Bermingrud tok sin andre seier på tre forsøk i Rallycross Junior Cup, og leder nå sammenlagt foran Helene Hvaal som forøvrig ble stående igjen etter ett sammensøt med Helena Abrahamsen. De tok klubbvenninene fra NMK Larvik viste at jentene er like tøffe som gutta når det kommer til Rallycross, og Helena som kjørte sin første A-finale endte på 4. plass. Helene Hvaal som vant forrige runde på Gardermoen ble stående med 6. plassen i sandfella. På andreplass fikk vi hjemmeføreren Martin Eriksen-Wiker, mens Sindre Biksrud tok tredjeplassen. Femteplassen gikk til Matias Kveven Hamre som imponerte stort på lørdag.

Historisk Rallycross ble kjørt for aller første gang i Norge denne helgen. Svenskene som har kjørt denne klassen fra høsten 2015 dominerere foreløpig, men Jan "Opel Høgger´n" Johansen hevdet seg bra med sin Opel Kadett. Det var svenske P-O Davidsson som rallycross.no skrev om før løpet som vant det første løpet på norsk jord i Historisk Rallycross. Nordmannen kjørte en god finale, men kunne ikke gjøre noe med svenskene. Det var mange som likte å se disse bilene i aksjon, se starten på finalen her!

Bildearkiv fra 3. NM runde Finnskogbanen

Resultater, poengstilling og info om 3. NM runde finner dere her!

Neste NM runde kjøres på Dokka, påmelding og publikums info her!

LES OM RALLYCROSS JUNIOR CUP