Dramatikk da Petter Solberg tok tilbake ledelsen i VM

Svenske Anton Marklund mistet bremsene etter målgang i Canada og braste inn i Petter Solberg sin bil som hadde redusert hastigheten kraftig etter målgang. Petter kjørte inn til 5. plass og Marklund 6. plass. Solberg er mørbanket og har smerter i ryggen. Svar fra røntgen viser ingen brudd. Solberg ble skrevet ut av sykehuset etter sjekk. Svenske Timmy Hansen vant VM runden etter å ha kommet inn i finalen som reserve. Mattias Ekstrøm kom ikke til finalen, og mistet ledelsen til Petter Solberg. 

Les oppdatert sak på NRK her!

 Bilde er fra Solberg sin eneste seier i år, den kom i Portugal (1. runde). Solberg har vært gjevn og stabil. Han har plukket mye poeng i alle rundene og står bokført med tre pallplasser (mot fem på samme tid i fjor). Han leder han VM sammenlagt igjen, og er på vei mot sin tredje VM tittel i Rallycross (fortsatt 5 løp igjen). Anton Marklund er lei seg for det som hendte, og var raskt borte hos Petter etter hendelsen.

Andreas Bakkerud tok sin tredje pallplass på rad, han endte på andreplass.

Petter Solberg så lenge ut til å kunne vinne VM runden i Canada slik som han gjorde det i 2014. Han vant 3 av 4 kvalifiseringsomganger (Q1-Q2-Q4) i tillegg til at han vant sin semifinale suverent. Andreas Bakkerud vant den andre semifinalen, dermed sto de to nordmennene side om side i første rekke med Solberg i Pole Position. Ca 10 minutter før finalen skulle gå "åpnet himmelen seg" og det regnet kraftig i Canada. Bakkerud som tok en sterk andreplass tok også innpå Mattias Ekstrøm 7 poeng denne helgen, men tapte 2 poeng til sin landsmann. Solberg leder VM med 161 poeng og Ekstrøm står bokført med 157 poeng.

Bakkerud er på tredjeplass sammenlagt og er henholdsvis 29 / 25 poeng bak etter 7 av 12 runder. Johan Kristofferson og Sebastian Loeb sto på lik poengsum før dette løpet, men svensken dro i fra Loeb og tok faktisk innpå Bakkerud også (1 poeng) etter sin tredjeplass. Mitchel De Jong som Rallycross.no hadde som favoritt i RX Lites vant løpet etter imponerende kjøring med bøyd bakstilling i 5 runder. Saeed Bintouq fra Dubai tok en overaskende andreplass, mens svenske Oliver Eriksson endte på tredje.

Seierspallen i RX Lites med stortallentet Mitchel De Jong fra USA på toppen.

Timmy Hansen kom inn som reserve til finalen etter å ha blitt nummer fire i sin semifinale. Men ettersom Timur Timerzyanov ble utelukket for en påkjørsel av Tomas "Topi" Heikkinen ble plassen ledig for reserven, Timmy Hansen. Den muligheten benyttet svensken og han tok sin første seier for året og kopierte team kameraten fra 2015 sesongen. Davy Jeanney som i år kjører 3. bil for Peugeot stilte ikke til start denne helgen.

PS: Bilen til Petter Solberg skal i utgangspunktet ha vært pakket med utstyr i containere søndag kveld. Planen var at dette skulle sendes med båt til Frankrike ila mandag (en dag etter krasjen). Rallycross.no har ikke lyktes å komme i kontakt med PSRX, men vi følger saken videre angående skadene på Solberg sin Citroën DS3. Neste runde går i Frankrike 2.-4. september og båtturen er beregnet til å ta to uker. Bilde er fra da utstyret ble pakket ut etter en lang reise fra Europa til Canada.

Flyfrakt til 250.000 kroner

Det ble bestemt at bilen ikke sendes med container som planlagt. I følge Susann Hansen, team manager i Peugeot Hansen skulle bilene vært sendt til Frankrike mandag. Rallycross.no antar at det er samme fraktselskap som frakter alle bilene. Disse planene ble endret og bilen til Solberg flys nå over til Europa for reperasjon før neste runde som kjøres i Frankrike. Bilde viser da VM bilene ble fløyet inn til Værnes før Lånke i 2015 der Petter Solberg tok i mot sin Citroën DS3.

Petter Solberg ble med ambulansen etter å vurdert skadene på sin Citroën

Resultater og mer info fra Canada, les denne saken!