Alt klart for Rallycross VM i Canada etter ferien

Andreas Bakkerud som har vunnet de to siste VM rundene på Hell og i Høljes stiller som en av favorittene etter at teamet virkelig har fått orden på bilen. M-Sport har bygget to Ford Focus RS´er for Hoonigan Racing som ble ferdig rett før Portugal. Med Bakkerud bak rattet ser dette virkelig ut til å være en vinnerbil, og med to seiere har han knappet inn på ledene Mattias Ekstøm og Petter Solberg med 22 poeng på de to siste løpene. Se live video fra Petter Solberg fredag i Canada.

Denne helgen kjøres det også NM runde på Finnskogbanen, men denne artikkelen handler om 7. runde i årets VM Rallycross. På de seks første rundene har vi kun hatt tre vinnere, mot tidligere sesonger der vi ved halvkjørt sesong har hatt seks rundevinnere. Mattias Eksrøm tok tre seiere på rad (Tyskland på Hockenheim, Belgia Storbritania). Men det var Petter Solberg som åpnet sesongen best med sin 9. VM seier i Rallycross. Regjerende verdensmester Solberg vant i Portugal. De to siste rundene har altså blitt vunnet av Bakkerud som på et tidspunkt var hele 54 poeng bak ledene Ekstrøm.

Andreas Bakkerud som var i sin fjerde finale på de seks første løpene i Høljes står med to løp uten semifinale (Tyskland, Hockenheim 6 poeng og Belgia 3 poeng). Dette har gitt et vanskelig utgangspunkt, men bergenseren ser virkelig ut til å trives i sin nye bil om dagen. Det blir spennende å se om han fortsetter å knappe inn på de to foran i sammendraget. Sebastian Loeb og Johan Kristoffersson står begge på lik poengsum.

Liam Doran kjører ikke denne runden etter et brudd med Mini i sommer. JRM Racing (Mini) som ikke stiller til start denne helgen opplyser til Rallycross.no at utstyret / bilen står i Storbritania og aldri har vært på vei til Canada. JRM Racing opplyser også at de satser å være tilbake med en ny sjåfør til Frankrike om tre uke. Ellers så er det verdt å merke seg at det var meningen at Sebastian Eriksson og Olsbergs MSE håpet å stille til start med sin Honda Civic. Desverre lar ikke dette seg gjøre siden tiden med homolgering ble for knapp.

Bilene går vanligvis i USA der den tallentfulle unge svensken som tidligere har kjørt en VM runde (Høljes 2014 der han ledet finalen inntil forstillingen gikk i stykker) deltar i Global Rallycross (GRC). Joni Wiman er den andre føreren i Honda, men det var kun førstnevnte som var ment (påmeldt til) å kjøre i Canada. Davy Jeanney som kjører 3. bil for Peugeot Hansen vant runden i Canada i 2015, men han stiller ikke til start denne helgen. Dette ble bestemt før sesongen da Sebastien Loeb tok hans plass i teamet, og Jeanney ble lovet 10 VM starter som 3. fører.

Forøvrig ser startlisen som normal ut når det er VM runder, se komplett oversikt her. Det kjøres også denne helgen RX Lites, men denne runden inngår ikke i mesterskapet for RX Lites. Dermed får vi endel ukjente navn på startlista, men de fleste bilene går i USA til vanlig i GRC. Oliver Eriksson (broren til Kevin) ligger på andre plass i mesterskapet i USA, og er yngstesønn av Olsberg MSE sjef Andreas Eriksson. Et meget gledelig gjennsyn får vi med Mitchel De jong som er et unikt tallent som desverre ikke har fått kjørt siden 2014. Nå er amerikaneren tilbake i en RX Lites fra Olsbergs MSE.

Video, higligt 2015 day 2

Følg VM Rallycross fra Canada på linker nedenfor:

Trois-Rivieres - Info om bane!

TIDSKJEMA (+ 6 TIMER)

VM Rallycross / VM Rallycross Facebook

RX Lites / RX Lites Facebook

Resultater VM

Resultater RX Lites

Livetiming (tider VM og RX Lites)!

NRK 2 sender søndag kveld fra kl 20.00

Følg NM Rallycross fra Finnskogbanen!


Tidsskjema VM Rallycross fra Canada, norsk tid:

Lørdag
15:00 Start free practice 1
17:00 Start free practice 2
20:00 Start Q1
22:15 Start Q2

Søndag
14:25 Warm-Up
15:30 Start Q3
17:30 Start Q4
20:00 Start TV Broadcast
21:00 Start semifinale
21:30 Start finale