NM Rallycross på Finnskogbanen (3. runde)

Årets tredje NM-runde i rallycross kjøres på Finnskogbanen førstkommende helg. Rundt 115 deltagere stiller i løpet som arrangeres av KNA Solør Motorsport. Det er lenge siden det ble kjørt NM i rallycross på Finnskogbanen som ligger i Åsnes kommune, tett inntil grensen mot Sverige. Men nå er den driftige klubben KNA Solør Motorsport klar til å ta imot både deltagere og publikum.

Det er Supernasjonal klassene, inntil 1600 ccm, inntil 2000 ccm, inntil 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i norgesmesterskapet. Tredje runde i årets Rallycross Junior Cup kjøres også denne helgen på Finnskogbanen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm er det hjemmefavoritt og fjorårets sølvvinner, Espen Isaksætre fra arrangørklubben KNA Solør Motorsport, som leder. Med sin Citroën Saxo har han kjørt inn 65 poeng på de to første løpene i Skien og på Gardermoen. Isaksætre imponerte også stort under den sveske EM runden i Høljes tidligere i sommer. Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus ligger på en andreplass med sin Renault Clio. Han er kun fire poeng bak Isaksætre. På en tredjeplass ligger Olav Bjelland fra NMK Vikedal med sin Peugeot 206 og sine 52 poeng.

I klassen for biler inntil 2000 ccm er Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i tet med sin Mazda RX7 og 61 poeng. Han har hatt en knallstart på sesongen og leder også NM i bakkeløp så langt. På en andreplass følger Ståle Hagadokken fra NMK Valdres med Ford RS2000. Han har 56 poeng. På tredjeplassen følger Daniel Holten fra NMK Vikedal, som har kjørt inn 52 poeng med sin Ford Fiesta. Ben-Philip Gundersen stiller som stor favoritt på hjemmebane etter seier på Gardermoen og EM runden i Høljes. Gundersen har kun kjørt en NM runde, og ligger dermed på 7. plass totalt før runden på Flisa.

I klassen inntil 2400 ccm har Atle Aamodt (Forsidebilde; NBF / Rune Johannesen) fra NMK Trøgstad vært beste poengplukker så langt med sin Ford Escort. Han har totalt kjørt 62 poeng, og var suveren i forrige NM-runde på Gardermoen. På en andreplass følger Tom Atle Sigfridstad fra NMK Rendalen i BMW M3 med 58 poeng. På tredjeplass ligger Frode Leirhol fra NMK Valdres. Han har plukket 43 poeng med sin VW Boble.

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det også ledelse til NMK Trøgstad. Her er det Hans-Jøran Østreng ligger i tet etter årets to første runder. Med sin BMW M3 har han totalt plukket 68 poeng. På en andreplass følger Henrik Paulsen fra NAF Msp. Gjøvik med sin Citroën Xsara. Han har 56 poeng så langt. Terje Morstad fra NMK Gardermoen ligger på tredjeplass etter å ha kjørt inn 49 poeng med sin BMW E30.

I tillegg til NM-klassene kjøres tredje runde av junior cup for førere fra 15 til 21 år denne helgen på Finnskogbanen. Her topper Marius Bermingrud fra KNA Eiker i sin Honda Civic med 65 poeng. På en andreplass følger Steffen Hansen fra NMK Gardermoen i Honda Civic med 54 poeng. På tredjeplassen finner vi Helene Hvaal fra NMK Larvik som har kjørt inn 53 poeng, også hun med Honda Civic. Komplette resultater finner dere her. Rebecca Aamodt (bilde) kjører sitt første løp i 2016 denne helga, se førerprofil av Rebecca og alle andre Rallycross Junior Cup deltagere her.

For aller første gang i norge kjøres det også en klasse med Rallycross Historisk der vi har en nordmann på startstreken. Det er Jan "Opel-Høgger´n" Johansen fra Sarpsborg som til vanlig kjører med denne klassen i Sverige. Nå har han fått med sine svenske konkurrenter over til Norge, og "Opel-Høgger´n" som satset stort på 70 tallet i en Opel Kadett kjører identisk bil i Rallycross Historisk. En av de sveske kjørerne var i EM toppen på 80 tallet med en Volvo 240. P-O Davidsson som ble Europamester i 1987 kjører denne helgen en Volvo 142.

NM runden på Finnskogbanen kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag. Shortcar kjører også denne helgen.

Poengstillingen i NM finnes her

NM-reglement for rallycross

Terminlisten NM Rallycross 2016

Følg løpet live her med resultater!

Arrangør:
KNA Solør Motorsport

Finnskogbanen:
Banen er 833 meter lang. 60 % asfalt og 40 % grus. Finnskogbanen ligger i Åsnes. Kjør til Flisa som ligger langs riksvei 20 mellom Kongsvinger og Elverum. Ta RV206 mot Åsnes / Finnskog i retning mot Sverige.

Banen ligger 25 km fra Flisa.