Tord Linnerud torpedert fra ny pallplass!

Denne helgen var det mye action og dramatikk i Høljes med 44.400 tilskuere til stede. Regn og bløt bane med dårlig sikt må ta mye av skylden for at det ble ekstra mye dramatikk. En som ikke var lei seg for bløt bane var Flisagutten Espen Isacsætre (bilde). Han kjørte fantastisk hele helga og endte på en 2. plass i finalen i Super 1600. Ben-Philip Gundersen, også han fra Flisa vant overlegent i Touringcar. Tord Linnerud var på vei mot sin tredje pallplass på tre løp, men ble påkjørt og fratatt denne muligheten.

Tommy Rustad ble stående på 3. plass etter finalen i EM Supercar til tross for at han fratok Tord Linnerud pallplassen i Høljes. Rustad var nummer fire i mål, men Tamas-Pal Kiss ble utelukket etter løpet. Linnerud tok det hele med et smil, og mente han hadde god kontroll på andreplassen da det gjenstod litt over en runde. Tord mente det burde vært mulig å kjørt forbi på en annen måte, og refererte til Andreas Bakkerud som kjørte forbi Petter Solberg på nøyaktig samme sted. Samtidig er han klar på at neste gang kan det være anderledes, og ville ikke legge protest på sin landsmann.

Tommy Rustad tok dermed sin første pallplass for året etter en vanskelig sesong. Mye tekniske problemer har ført til at fjorårets Europamester ikke er med i kampen om titelen i år. I tillegg har Kevin Hansen med Peugeot støtte vært overlegen og leder med 87 (av 90 mulige) poeng etter tre runder og tre seiere. Tord Linnerud er beste norske og ligger på andreplass, men Rustad klatret opp på femteplass i sammendraget. Han har fortsatt mulighet til medalje. Alexander Hvaal var også med å kjempet helt der oppe i helges finale, men endte på en femteplass.

TouringCar og Super 1600

 Ben-Philip Gundersen kjørte meget bra i fjor, og hadde flere bestetider i Høljes. Tekniske problemer satt han ut i 2015, men denne helgen fikk Ben-Philip sin store revansje. Han var overlegen hele helga og vant med maks poeng (30) og overtok også med det ledelsen i Europamesterskapet i TouringCar. Gundersen vant foran hjemmefavoritten Magda Andersson. På tredjeplass fulgte overaskelsemannen fra trønderlag, Petter Brauten opp med en oppsiktsvekkende pallplassering.

Brauten som kjører en Opel Corsa (x Håbjørg) har ikke kjørt så mange løp de siste årene. Espen Isacsætre (forsidebilde) har vært skikkelig på hugget hele helgen og vant kvalet etter to bestetider. Han vant også sin semifinale, men i finalen ble danske Ulrik Linnemann for sterk i Super 1600. Linnemann vant fortjent etter å ha kjempet seg frem i motgang hele helgen og var den raskeste i finalen. Men Isacsætre som kjører en vesentlig "dårligere" bil enn Linnermann gjorde en fantastisk innsats i Høljes med sin andreplass.

Svensk seier i RX Lites

Simon Olofsson tok sin første seier i RX Lites serien etter flott kjøring i finalen. Thomas Bryntesson (bilde) som er den beste norske føreren "sto i pole" men tyvstartet. Straffen er å kjøre Joker´n (alternativsporet) to ganger. Med dette utgangspunkter var det vanskelig og Thomas ender på fjerdeplass. Vanligvis har vi hatt mange nordmenn i finalene i RX Lites men denne gangen røk de ut en etter en i kval og semifinaler. På de fire kvalomganger tok de norske tre seiere. Bryntesson i Q1 og Q4, mens Simon Wågø Syversen fra Hamar vant Q3.

Bilder fra Høljes (fra depoet)

Resultater og TV-sending finner dere her!