Rallycross stjernen glemmer ikke sine trofaste fans!

Andreas Bakkerud ser ut til å ha gjort alt riktig de siste ukene. På de to hjemmeløpene står han bokført med 59 av 60 mulige poeng. Andreas nærmer seg Mattias Ekstrøm og Petter Solberg som ligger som nummer en og to i VM etter halvkjørt serie. Nå blir den en velfortjent sommerferie der bilene blir fraktet til Canada for neste løp som kjøres første helgen i august.

Et annet poeng er at Ekstrøm og Solberg har plukket nøykatig like mange poeng på de tre siste rundene (fra Lydden Hill) og avstanden er fortsatt 5 poeng i favør Ekstrøm som det var etter den tredje runden i Belgia. På de siste to løpene i Norge og Sverige har disse to tatt 37 poeng, noe som vil si at Bakkerud har knappet inn 22 poeng og kryper stadig nærmere kampen om VM tittelen.

Supportergjengen er viktig støttespiller.

Det ser ut som det meste går veien for Andreas Bakkerud om dagen, teamet har gjort en kjempejobb med bilen etter problemer i Tyskland og Belgia. Hoonigan Racing står bokført med 3 pallplasser på de første 6 rundene i og med at Ken Block tok tredjeplassen i Tyskland. Samarbeidet mellom de to førerne fungerer utmerket (sett fra utsiden), og Andreas har fått 15.000 flere følgere på facebook de siste ukene.

 

Med sine 62.000 følgere er det litt opp til Ken Block (6,5 millioner), men i Bergen og blant sine egne supportere er han en enda større stjerne enn sin teamkompis. Babyblue supporterne syntes godt i Høljes, og Andreas takket dem i intervjuer ved flere anledninger. Når Andreas kom tilbake til teltet etter premieutdelingen tok han seg tid til å takke hver og en av sine trofaste supportere som ville gratulerer med seieren.

Når bergenserene snakker om "gullet ska hem", kan vi dra en annen paralell til fotball. Bakkerud har "den tolvte mann på laget" i sine suportere. Ikke at han tenker på dette i bilen når han kjører, men dette betyr garantert mye å vite at man har støtte fra sponsorer, familie og fans i lokalmiljøet. Det har også blitt slik at mange knytter seg opp mot Andreas og han har supportere fra hele landet.

Rallycross blir stadig mer populært.

Medieinteressen er også på topp, og med NRK som broadcaster som lager egne innslag i tv-sendingen får Andreas Bakkerud mye tv tid sammen med Petter Solberg. Det står også en sak på VG nett som kan leses her om seieren til Andreas. Nå blir det viktig for teamet å fokusere på de riktige tingene fremover. Det ser også ut som manager Jan Tore Brustad gjør en meget god jobb i samarbeide med Andreas. Mange husker kanskje Jan Tore som skrev mange gode saker for Rallycross.no et par sesonger.

Sak om Andreas Bakkeruds første løp i Rallycross

Promovideo med Andreas Bakkerud for Juniorcup-RX