Bakkerud vant VM runde der han debuterte i 2008!

Andreas Bakkerud som var overlegen denne helga i Trønderlag med 4 seierer i Q1, Q2, Q3 og Q4, semifinale og i finalen tok den første seieren til M-Sport i VM Rallycross. Mange kjenner suksess historien til Andreas Bakkerud de senere årene, men vet dere at han kjørte sitt første rallycross løp på Lånkebanen i 2008? Da stilte han i Rallycross Junior Cup i hard konkurranse sammen med Lars Øivind Enerberg og Mats Lysen.

At de senere alle tre skulle bli europamestere ante vi lite om da, men det er viktig å fortelle alle at det hele startet på et lavere nivå. For dere unge i dag er det viktig å ha drømmer, men Andreas Bakkerud har kjempet utrolig hardt for å nå sine mål. Han har jobbet veldig hardt i mange år og hatt med seg viktige samarbeidspartnere og støttespillere. Legg godt merke til at pappa Åge var viktig støttespiller allerede da, og sikkert i årene før da Andreas kjørte gokart.

Rallycross.no startet opp i april 2008, og første NM runde dette året gikk på Lånkebanen lenge før det var tanker om VM i rallycross. Dette er et bilde vi tok av Andreas i startsvingen som nå er alternativsporet. Det ble kun en sesong i Juniorklasse for Bakkerud for allerede året etter var han med å kjempte om NM gullet i rallycross (tok sølv i 2009. Han deltok da i Super 1600 med en Peugeot 206 og Jan Tore Brustad som da skrev aktivt for Rallycross.no fattet stor interesse for Bakkerud sitt unike tallent.

Sammen har de senere tatt fantastiske steg sammen, og Anderas var denne helgen "kongen av Hell". Han kjørte inn til en fantastisk fortjent seier i VM runde i rallycross på hjemmebane og klatret samtidig opp på femteplass i sammendraget. Hoonigan Racing Divisjon trenger rett å slett bergenseren på laget (sett utenfra), og med Ken Block ser det ut som de sammen kan ta rallycross til nye høyder.

VIDEO YT JUNIOR.......

Bakkerud og Brustad har ikke glemt hvor de kommer fra, og laget sammen en video til lanseringen av Rallycross Junior Cup sin egen nettside Juniorcup-RX.no tidligere i år.

Resultater fra Lånke (Supercars)!