VM Rallycross i Trønderlag (Rallycross in Hell)!

Førstkommende helg er det klart for årets 5. VM runde i Rallycross. Petter Solberg (Foto: FIA World Rallycross) ligger på en andreplass sammenlagt. Det er første gang Petter kommer til Lånke uten å lede VM sammelagt, og han er i ny posisjon der han må jakte poeng på Mattias Ekstrøm som har vunnet de tre siste rundene. Solberg vant den første runden i Portugal.

Andreas Bakkerud som har mye fans med til Lånke sørget for at det ble utrolig mye dramatikk i 2015. Han stiller i team med Ken Block (som elsker banen i Trønderlag). Ken Block ble nummer tre i 2014, og han vil garantert gi publikum valuta for inngangspengene. I tillegg stiller Sebastien Loeb for Peugeot Hansen denne sesongen. Loeb tok sin første pallplass i Rallycross VM i Belgia under den tredje runden. Ingen norske har vunnet (hovedklassen) på hjemmebane siden Mats Lysen vant i 2011 (den gang var det EM).

Spørsmålet om noen kan bryte forbannelsen på Lånke som i rallycross VM går under betegnelsen "Rallycross In Hell". Det har den naturlige årsaken av at Lånke ligger i Stjørdal Kommune i det lille tettstedet Hell. Petter Solberg er den som har vært nærmest seier på Lånke de siste årene, han tok en 2. plass i 2014 bak Reinis Nitiss. Det var forøvrig løpet som Ken Block endte på tredjeplass.

Tommy Rustad vant EM runden på Lånke i 2015, året han ble europamester i VW Polo fra Marklund Motorsport. Rustad kjører i år en Peugeot 208 fra Albatec Racing og stiller som favoritt i EM runden (Foto: Jan Kåre Rafoss / ERC24.COM). Alexander Hvaal som kjører EM runde i SuperCar på Lånke til helga har også gode erfaringer med banen. Han var i finale både i 2012 og 2013 sesongen da det fortsatt var EM.

Thomas Bryntesson (bilde) stiller som favoritt i RX lites etter to seiere og en andre plass i de tre første løpene. Men han er ikke den eneste norske føreren som kan vinne på Lånke. Vi har ytteligere tre førere som har kjørt finaler i år, og det er Joachim Hvaal, Simon Wågø Syversen og Sondre Evjen. Thomas Holmen kjører sitt første løp i denne serien i år på Lånke.

I tillegg stiller vinner av bilsporttalentet 2015 Henrik Krogstad (bilde) for aller første gang i et Rallycross. Unggutten som kjørte Subaru i klasse 4 under NM i Bakkeløp har ambisjoner om å vinne sitt debutløp i Rallycross til helga. Målet er en pallplassering og kunne kjempe om seieren står det å lese i en pressemelding fra JC Raceteknik på Norges Bilsport Forbund. Dette er teamet som Thomas Bryntesson, Joachim Hvaal og Sondre Evjen kjører for, derfor står det også om disse førerne.

PS: Det kom en egen sak om Touring Car torsdag.

Følg VM Rallycross in Hell på linker nedenfor:

Rallycross Radio

Rallycross Radio (smartphone / nettbrett)

Arrangørens egen hjemmeside"!

Lånke, Hell - Info om bane!

VM Rallycross

RX Lites

Resultater VM

Resultater RX Lites

Resultater EM (Supercar)

Resultater EM (Touring Cars)

Livetiming (tider VM / EM og RX Lites)!

NRK sender søndag kl 13.45 (Merk, NRK2 fra kl 14.30)!

Se dramatikken med Andreas Bakkerud og Petter Solberg i 2015