Sverre Isachsen fortsetter i Subaru USA

I dag starter Global Rallycross i USA uten Sverre Isachsen på startstreken. Subaru of Amerika, Inc. har annonsert en langsiktig satsingen for Subaru Rally Team USA i Red Bull Global Rallycross Championship. Men det første løpet blir å se uten Subaru og Sverre, Subaru vil bruke året på å utvikle bilen for å kunne kjempe om titler i 2017 med 3 x Europamester Sverre Isachsen som sjåfør. På startstreken i åpningsløpet denne helgen stiller Olsbergs MSE med Honda Civic.

Med en nyutviklet bil for året skal førerne Joni Wiman (Finland) og Sebastian Eriksson (Sverige) kjempe om mesterskapet for Olsbergs MSE som også kjører VM Rallycross (med Ford). Andreas Eriksson, teameier forteller at satsingen primært ligger i USA denne sesongen med nytt bilmerke og god støtte fra Honda. Det er flere sterke førere på startstreken denne helgen i Phoenix denne helgen i Supercar og RX Lites, se oversikt over førere her.

Volkswagen med Andretti Rallycross vil bli sterke denne sesongen, og Scott Speed som vant mesterskapet i 2015 er klar for å forsvare tittelen. Tanner Foust som også kjører noen VM runder denne sesongen kjører også en VW Beetel for Andretti Rallycross. Ellers så kan vi nevne at Oliver Eriksson som vant mesterskapet i RX Lites 2015 stiller til start for å fosvare tittelen (bilde under).

Subaru Rally Team USA

Desverre får vi ikke se Sverre denne helgen, men teamet har allerede testet mye og utviklingen fortsetter for Subaru Rally Team USA. Subaru legger nå ned store ressurser i utviklingsarbeidet slik at de kan være i en posisjon til å kjempe om sammenlagt-tittelen både for førere og konstruktører i 2017. Sjåførene Bucky Lasek fra USA og Sverre Isachsen fra Norge vil kjøre for teamet i GRC, mens rallyfører David Higgins vil jobbe mye med utviklingen av bilen.

Subaru Rally Team USA, som består av et samarbeid mellom Subarus motorsportsavdeling Subaru Tecnica International og den tekniske partneren Vermont Sportscar planlegger å stille til start i minst åtte runder i årets Red Bull Global Rallycross Championship i USA, samtidig som de skal teste enda mer enn tidligere for å utvikle den nye Subaru WRX STI GRC Supercar.

Årets første løp for Subaru Rally Team USA blir i Dallas den 3. og 4. juni, og der vil kun Sverre Isachsen kjøre ettersom Bucky Lasek deltar i skateboard-konkurransen i X Games samme helg. Etter løpet i Dallas stiller både Isachsen og Lasek til start i løpet Red Bull GRC BASE, inne på en militærleir, den 2. og 3. juli.

- Vi vil ta noen viktige skritt denne sesongen for å gjøre bilen enda bedre foran neste sesong. Vermont SportsCar jobber tett med ST1 i 2016 for å ta dette programmet til neste trinn, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier teamsjef Lance Smith.

Sverre Isachsen gleder seg!

- Jeg har kjørt for Subaru Rally Team USA siden 2012, og de har blitt som en familie for meg. Vi jobber svært godt sammen, og med et enda tettere samarbeid med STI i Japan ser dette meget lovende ut for fremtiden. 2016 blir en sesong hvor fokuset er testing og utvikling foran neste år igjen, forteller Sverre Isachsen.

Les mer om 1 runde i GRC her!

Les mer om Subaru Rally Team USA

Les mer om Vermont SportsCars