Sebastien Loeb på pallen i VM Rallycross

Sebastien Loeb er ikke uvant med å stå på serierspallen i motorsport, men denne helgen er det første gang han er på pallen i VM Rallycross. Det er dog ikke første gangen han er på pallen i Rallycross, for Loeb vant nemlig X-Games runden i Los Angeles 2012 (se video nedenfor). Men i helgen endte han på andreplass i VM Rallycross bak Mattias Ekstrøm som virkert utrolig sterk denne sesongen. Petter Solberg ble nr 3, dermed var det en stjernespekket seierspall i den 3. VM runden.

Som nå kjørte også Loeb for Kenneth Hansen, men den gang i en Citroën DS3. Nå er Loeb fabrikskjører i Hansen Peugoet teamet, og kjørte sin andre finale for året. Timmy Hansen fortsetter å miste poeng, og det ser umulig ut med tanke på drømmen om en VM tittel. Med sin andre seier for året fikk Ekstrøm et forsprang på på Solberg med 5 poeng, og de har henholdsvis 78 oh 73 poeng etter tre løp.

Andreas Bakkerud hadde ingen god helg, men han smiler tappert å forteller at de utvikler en vinnerbil for fremtiden. Hoonigan Racing fikk denne helgen ingen biler til semifinalene etter to strake finaler med Bakkerud i Portugal (4. plass) og Ken Block på Hockenheim (3. plass). Bakkerud står med 30 poeng og sesongen er allerede spolert med tanke på en VM tittel. Enda værre er det for fjorårets sølvinner Timmy Hansen som står på 23 poeng.

Andreas Bakkerud satt en tredje beste tid i fjerde kvalifiseringsomgang, så at gutten kan kjøre bil er det ingen tvil om. Men med så lite testing den M-Sport bygde Ford Focusen har gjennomgått før sesongen ser det ut til at de trenger tid for å sortere ut "barnesykdommene" på bilen. Det skal sies at sesongen er lang og mye kan skje, men det er snakk om 48 poeng opp til lederen Mattias Ekstøm som ser ut til å være bunnsolid i år. Det er også første gang Petter Solberg ikke leder VM noensinne.

Se VM stillingen her!