Alt du tregner vite om NM, EM og VM i Rallycross!

Denne helga er det mye som skjer i Rallycross, og vi skal prøve å gjøre det lett for dere å finne linker og info om de forskjellige arrangement. Skaar Racing Team som står bak Rallycross.no har flere egne prosjekter i forbindelse med disse arrangemnet, derfor har vi samlet alt av linker på vår hjemmeside. VM Rallycross kjører sin 3. runde i 2016 denne helgen i Belgia. Samtidig er det EM åpning under samme arrangement der Tommy Rustad er en av favorittene.

Toomas Heikkinen som har vunnet begge VM runder som har blitt kjørt i Belgia tidligere og Heikkinen tok en flott andreplass i sist runde på Hockenheim. Petter Solberg deler ledelsen etter to runden med Mattias Ekstrøm etter seier i den første runden i Portugal. Andreas Bakkerud kjører også VM, men han hadde en litt trøblete helg på Hockenheim etter en god sesongåpning med 4. plass i Portugal. Bakkerud kjører i team med stjerne Ken Block som har over 5.5 millioner følgere på facebook.

Det er ikke bare EM og VM førerne som skal i ilden denne helgen, det er også NM åpning på Grenland Motorsenter der Supernasjonal kjører NM med et stort startfelt. Hans Jøran Østreng (Forsidebilde NBF / Rune Johannesen) som hadde motorhavari i bakkeløp på Vikersund for bare tre uker siden stiler som en av favorittene i Supernasjonal over 2400 ccm. Men det er mange som gjerne vil kjøre finale i denne kassen som ofte byr på mye publikumsvennlg kjøring. Det kjøres NM Rallycross i flere klasser, se oversikt her.

Rallycross Junior Cup kjører også i Grenland, og har for første gang fått sin egen nettside med stort fokus på klassen i media. Det er samme personer som drifter  Juniorcup-RX.no siden og vi håper mange vil bruke denne fremover. Det blir egen Nett-TV sending fra Rallycross Junio Cup i 2016 på hjemmesiden. Det vil bli mye action, drama og spenning på Grenland Motorsenter, se promovideo her.

Ellers så er det viktig å nevne at RX Lites kjører sin andre runde i serien som er en Supportklasse til VM. Førere som Kevin Ericsson og Kevin Hansen har tatt steget over i Supercars etter gode resultater i RX Lites. I år ser det ut som Thomas Bryntesson blir en av favorittene, les mer her i en egen artikkel vi laget for noen dager siden. Touring Car som har med hele 12 norske fører til start er en klasse der det kjøres EM åpning denne helgen.

Dere finner alle linker dere trenger i arikkel på Skaar Racing Team.