Norske favoritter i RX Lites 2016

Thomas Bryntesson må finne seg i å være den aller største favoritten til årest serie i RX Lites. Unggutten fra Töckfors kjører for NMK Trøgstad på norsk lisens. Bryntesson vant fire runder i fjorårets RX Lites serie som gikk over sju runder. Thomas Bryntesson endte på en 3. plass i serien med et løp mindre kjørt enn sine konkurrenter i 2015. Han vant også året første runde på Hockenheim. Men han er ikke den eneste norske utøveren som kan vinne løp i RX Lites denne sesongen. Sammenlagt vinneren får kjøre Supercar på Estering.

Joachim Hvaal som også endte på pallen i forrige løp ble nr fire sammenlagt i fjor. Målet denne sesongen er å ta steget opp på seierspallen sammenlagt. Vi skrev i går om hans bror Alexander Hvaal som kjører EM i Supercar denne sesongen. Det er et mål for Joachim å følge i storebrorens fotspor. Likeheten mellom Joachim og Thomas Bryntesson er at begge kjører for JC Raceteknik. Det gjør også en tredjerde nordmann, Sondre Evjen som debuterte med semifinale på Hockenheim. Sondre har med seg Sverre Isachsen som sin mentor når løpene ikke kolliderer med kjøringen i USA for Sverre.

Unggutten Sondre Evjen fra ål i Hallingdal har satset frisk denne sesongen.

Simon Wågø Syversen som kjører for NMK Hamar gjorde en bra sesongåpning. I likehet med de to førstnevnte var han i finalen. Med bibelverset John 3:16 tok den kristene unggutten fra Hamar føringen i flere heat, men han var litt uheldig i finalen der giroverføringen røk på hans bil da han kjempet om 3. plassen. Simon kjører for SET Promotion, men han har tatt opp samarbeidet med sitt gamle team der Atle er han mentor. Begge er fornøyd med utviklingen de siste måneder. Simon blir å regne med som en av de norske utover seosngen. Det er også ventet at Thomas Holmen kommer til start senere i sesongen.

Se resultater fra Hockenheim her.

Les mer om RX Lites her!

Neste runde kjøres i Belgia førstkommende helg.